Home > Video. Katrina (van Katrina & The Waves) vervolledigt Night of the Proms Summer Edition in Koksijde

Video. Katrina (van Katrina & The Waves) vervolledigt Night of the Proms Summer Edition in Koksijde

Geschreven op 20 mei 2022 om 10:18 door Mario De Wilde

Night of the Proms Summer Edition op 28 en 29 juli 2022 vervolledigt vandaag haar line-up met Katrina (van Katrina & The Waves). Er is geen beter nummer geschikt om op een zwoele zomeravond te brengen dan de klassieker Walking on Sunshine van Katrina & The Waves. Op het podium komen trouwens ook Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters. Tickets via summeredition.notp.com

Het muzikale hoogtepunt ligt deze zomer in Koksijde. Op donderdag 28 en vrijdag 29 juli vindt de derde Night of the Proms Summer Edition plaats. Eerder al werden Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters aangekondigd. Aan deze line-up wordt vandaag ook Katrina (van Katrina & The Waves) toegevoegd.

Vier jaar nadat Katrina Leskanich en gitarist Kimberley Rew in 1981 in Groot-Brittannië Katrina & The Waves oprichten, breekt de band door met het vrolijke Walking on Sunshine. Het nummer bezorgt hen zelfs de roemrijke Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest. De groep verdwijnt daarna even uit het spotlicht tot het in 1997 met Love Shine a Light deelneemt aan de Britse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De song valt niet alleen in de smaak van het Britse publiek, maar verovert ook de Europese harten en wint uiteindelijk zelfs het Eurovisiesongfestival. Na dit klinkend succes gaat Katrina Leskanich solo verder. In 2005 verschijnt haar eerste soloalbum. Naast muziek maken, is ze ook te zien als presentator op BBC en krijgt ze een eigen radioshow op BBC Radio 2. In 2008 was Katrina Leskanich jurylid van Eurosong, de Belgische voorronde van het Eurovisiesongfestival.

Wist je trouwens dat de hit Going Down to Liverpool van The Bangles origineel een nummer is van Katrina & The Waves? En dat in 2010 een mash-up van Walking On Sunshine en Halo van Beyoncé, de hitlijsten haalt?
Katrina Leskanich wordt zonder twijfel de revelatie van Night of the Proms Summer Edition 2022 en ze ziet het helemaal zitten:

Night of the Proms Summer Edition presenteert op 28 en 29 juli Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan, Bart Peeters en Katrina & The Waves. Plaats van afspraak is het kerkplein in Koksijde voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. Tickets vanaf 29 euro via summeredition.notp.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.