Home > Video. In Langemark-Poelkapelle kan je vanaf vandaag stemmen voor deze voorstellen

Video. In Langemark-Poelkapelle kan je vanaf vandaag stemmen voor deze voorstellen

Geschreven op 15 maart 2023 om 08:38 door Mario De Wilde

Tien verenigingen of personen dienden een voorstel in voor het Burgerbudget, waarvan acht voorstellen ontvankelijk. Nu is de beurt aan de inwoners van Langemark-Poelkapelle om de voorstellen te bekijken en op hun favoriet(e) voorstel(len) te stemmen. Dit kan vanaf vandaag, 15 maart tot en met 15 april via www.lp.be/burgerbudget. Over welke voorstellen gaat het?

De voorstellen

“We zoeken een plaats voor een babbelbank. Dat kan aan het vijverpark, langs de spoorweg of aan WZC De Boomgaard. Dorpsbewoners, toeristen, passanten, … krijgen zo een gezellige plaats om elkaar te ontmoeten, te genieten van het uitzicht en elkaar te leren kennen.”
Uitvoerder: Landelijke Gilde Geraamd budget: 400
“Meer en meer inwoners hebben geen grote tuin, en zijn op zoek naar een losloopweide voor hun hond. We stellen voor om een weide aan te leggen bij het woonzorgcentrum: een veilige plaats voor zowel mens als dier. De losloopweide is op die manier niet enkel een plaats van ontmoeting tussen hondenbaasjes, maar ook tussen bewoners van het woonzorgcentrum en dorpsbewoners.”
Uitvoerder: Schier Gilke (werkgroep) Geraamd budget: 4.996,04
“In het vijverpark, of op een andere goede locatie, worden 2 tafels met 4 stoelen en 1 tafel met 6 stoelen geplaatst in gewapend beton. Familie en vrienden kunnen hier een spel spelen, picknicken, babbelen, … De meubels worden versierd met elementen uit de natuur, uit de kunst en uit het gemeenschapsleven. We maken de mallen voor de beton zelf, en werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers.”
Uitvoerder: Kunstkring LP 20-10 Geraamd budget: 4.999,99
“Met het burgerbudget willen we een sterke projector aankopen om in de winterperiode afbeeldingen te projecteren op de kerk van Poelkapelle. We zetten Langemark – Poelkapelle op de kaart als mooist verlichte gemeente in de streek. De noodzakelijke afbeeldingen of accessoires zullen we zelf aankopen.”
Kermiscomité Poelkapelle Geraamd budget:  4.839
“VBS Langemark beschikt over een ruime tuin met een stukje verwilderd bos dat momenteel niet gebruikt wordt. De ouderraad wil dit stukje bos samen de school omtoveren tot een mini-speelbos van 200 m², waar de schoolkinderen zich kunnen uitleven. De kinderen komen in contact met de natuur in een veilige omgeving, een meerwaarde in het bijzonder voor kinderen die opgroeien zonder tuin.”
Uitvoerder: Ouderraad VBS Langemark Geraamd budget: 7.126 (waarvan 2.178 eigen inbreng)
“De huidige picknickbanken aan JH De Flodder worden regelmatig gebruikt door jongeren, maar zijn dringend toe aan vernieuwing. Een investering in verplaatsbare, stevige picknickbanken zou een meerwaarde zijn voor De Flodder, en voor de jongeren die naar het sportcentrum komen. Banken van gerecycleerde kunststof genieten de voorkeur.”
Uitvoerder: JH De Flodder Geraamd budget: 3.300
“Weerstation Langemark wil uitbreiden met de aankoop van 2 meteostations en een mini drone. Met deze investeringen kan de klimaatopwarming in kaart worden gebracht, en worden zowel inwoners als bestuur ondersteund op vlak van weersverwachting, stormwaarschuwingen, zout strooien, … De gemeente kan dankzij mooie luchtfoto’s en de Facebookpagina met groot bereik op de kaart worden gezet. Ik sta ook open voor scholen om op bezoek te komen naar het weerstation, of toelichting te geven in de klassen.”
Uitvoerder: Michiel Bonte Geraamd budget: 2.672.20
We willen de bestaande omloop ter hoogte van het bufferbekken uitbreiden tot een lengte van ongeveer 1000 meter, die afbakenen met houten piketten en afspannen met nylonkoorden. Daarbovenop willen we een trappenpartij aanleggen en een balkenhindernis. Kortom, we maken van het huidige, basic terrein een volwaardig terrein waar BMX-ers, veldrijders, mountainbikers kunnen crossen.”
Uitvoerder: Koninklijke Wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ Langemark Geraamd budget: 5.430,20

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.