Home > Video. Hohoho….Oostkampse Kerstman Koen veroverde opnieuw kansarme harten in Egypte

Video. Hohoho….Oostkampse Kerstman Koen veroverde opnieuw kansarme harten in Egypte

Geschreven op 28 december 2022 om 08:10 door Mario De Wilde

Het werk van Koen Hallaert als Kerstman in Egypte zit er al weer op. Tijd om terug te kijken naar een geslaagde missie…Het is ondertussen een traditie geworden. Bij het begin van de kerstvakantie, landde de Kerstman op de Internationale Luchthaven van Hurghada – Egypte. Hij kwam vanuit Brussel met Brussels Airlines om er de kerstdagen door te brengen, samen met 32 kg snoep, een spaarpotje voor enkele mooie projecten en kansarme moeders.

Het hoogtepunt? Het bezoek van 50 weeskinderen van Resala Qusseir in een hotel in Marsa Alam en het bezoek aan Resala Hurghada, een organisatie die zorgt voor kinderen met en zonder beperking en alleenstaande moeders. Hartverwarmend… Koen Hallaert (49) is leerkracht in het buitengewoon lager onderwijs Wonderwijs Brugge in Assebroek. Zijn echtgenote Isabelle geeft er ook les. Samen hebben ze een klas en zelfs hun zorghond Chica gaat mee naar school. Met hun kinderen Lune (22) en Ieben (18) wonen ze in Oostkamp. Het gezin heeft begin dit jaar voor 5 maanden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Een enorme en leerrijke ervaring. Nog steeds begeleiden ze hen met hart en ziel. Zo hebben ze er sinds maart 2022 een grote familie bij.

Koen is ook beheerder van de FB pagina ‘Vrienden van de Rode Zee’ en blijft zo op deze manier het toerisme in Egypte promoten. Het gezin heeft hun hart in Egypte verloren en in de kerstperiode gaat Koen al vele jaren als Kerstman om er heel wat kinderen blij te maken. Dankzij een goeie voorbereiding met Brussels Airlines, The Three Corners Hotels & Resorts en het management van de luchthaven in Brussel & Hurghada verliep alles vlekkeloos. De Kerstman sprak op de SN3325 vlucht de passagiers toe in 3 verschillende talen en had voor iedereen wat lekkers mee. Na een vlucht van een goeie vier uren, stonden heel wat mensen op de internationale luchthaven van Hurghada de Kerstman op te wachten.

30 kg snoep aan boord

Dankzij Brussels Airlines kon meer dan 30 kg snoep gratis mee aan boord. Een hele onderneming want snoep weegt heel zwaar. 200 zakjes werden er voor de kansarme kinderen in Hurghada & Marsa Alam voorzien. Het gezin is niet aan hun proefstuk toe. Ook in de Sinterklaasperiode werden kansarme kinderen in hun regio niet vergeten.

De Kerstman bezocht drie ‘The Three Corners Hotels’ van de West-Vlaamse familie Lambrecht in Egypte. In The Three Corners Fayrouz Plaza in Marsa Alam waren maandag 26 december 2022 vijftig weeskinderen en tien begeleiders van Resala Qusseir aanwezig om er het kerstgebeuren mee te maken. De kinderen konden niet geloven dat de Kerstman echt bestaat. Nog niemand had de Kerstman ooit gezien. Enkel van horen vertellen of van op een foto. “Bestaat die nu echt echt ?” Zoveel blije gezichten, zoveel plezier. Samen hebben we gespeeld, gedanst en ook gegeten. Voor alle kinderen was er dan natuurlijk ook nog een snoepzakje. De begeleiders van Resala Qusseir mochten van de Kerstman een mooie gift voor hun organisatie in ontvangst nemen. De grootste noden zijn aangepaste banken en materiaal voor de zorgkinderen op school, hun dagelijkse, meestal dure medicijnen, voedselpakketen voor kansarmen en dekens om de winter door te komen.

Op dinsdag 27 december 2022 was Resala Hurghada aan de beurt. Een organisatie die instaat voor de zorg van kinderen die het minder goed hebben. Kinderen al dan niet met een beperking. 150 kinderen en 100 mama’s stonden de Kerstman op te wachten. Gelukkig stonden Isabelle, Lune, Ieben en de begeleiders van Resala Hurghada in om alles in goeie banen te leiden. Wat je daar hoort, ziet en voelt is met geen woorden te beschrijven… Koen: “Wij bezorgen deze kinderen graag een namiddag om even hun zorgen te vergeten. Het bezoek van de Kerstman tovert een lach op hun gezicht. Hier doen we het voor! Genieten van de kleine gelukjes. De dankbaarheid is o zo groot.”

Kansarme, alleenstaande moeders worden dit jaar niet vergeten

Normaal schenkt de Kerstman alleen aan kinderen, maar deze kerst kwam daar verandering in. Op vraag van onze bevriende taxichauffeur Medo wilden we ook voor kansarme, alleenstaande moeders iets doen. Net zoals hun kinderen, krijgen zij heel weinig aandacht en ook hen wilden we deze kerst eens extra in de bloemetjes zetten met een kleine bijdrage voor elk van hen. Daarom zamelden we geld in. Dankzij de actie “Kerstman 2022” konden we iets meer dan 2.250 euro inzamelen, dit is zo’n 60.000 Egyptische pond. De giften kwamen uit België, Nederland en Duitsland.

De totale som werd verdeeld onder Resala Qusseir, de weeskinderen van Marsa Alam, de alleenstaande moeders van Resala Hurghada en een mooi project in Luxor. www.liveisbeautiful.be. Dit project in Luxor kent het gezin al een hele tijd. Koen & Isabelle hebben er enkele jaren terug één dag les gegeven en samen met anderen voor de nodige ondersteuning gezorgd.

Egyptische pers opnieuw talrijk aanwezig

In talrijke Egyptische journaals, kranten, internetpagina’s was de Kerstman een nieuwsitem of zelfs hoofdnieuws. Het is voor hen dan ook moeilijk te vatten dat een Belgische Kerstman al vele jaren de Rode Zee regio bezoekt en zich inzet voor het toerisme en de kansarme bevolking. In naam van de Kerstman, Koen en Isabelle, de kinderen en hun moeders, de organisaties van Resala willen ze langs deze weg iedereen van harte danken voor hun bijdrage… Vele kleintjes maken groot ! Dank je wel.”

Wie de projecten in Egypte wil blijven steunen, kan nog steeds een bijdrage storten op de goeddoelrekening : BE46 0018 0272 9236 op naam van Hallaert-Plasman met mededeling ‘Kerstman Egypte’.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.