Home > Video. Herken je deze Bruggeling? Noah Debaere is één van de gezichten van McDonald’s

Video. Herken je deze Bruggeling? Noah Debaere is één van de gezichten van McDonald’s

Geschreven op 12 oktober 2022 om 13:12 door Mario De Wilde

Eind vorig jaar kondigde McDonald’s zijn ambitieuze groeiplannen aan in België. In totaal is het groeiplan goed voor 2500 nieuwe jobs: dat terwijl de arbeidsmarkt met ongeëvenaarde tekorten te maken heeft, zeker in de horecasector. Ook McDonald’s zoekt nog heel wat kandidaten en lanceert vandaag daarom samen met tien van zijn eigen restaurantmedewerkers een grote nationale rekruteringscampagne met de slogan “Werk dat werkt voor jou”, die gedurende een maand zal lopen. Noah Debaere, store manager in McDonald’s Brugge, is één van de gezichten van de nationale campagne die een maand lang zal lopen.

De teams van McDonald’s staan centraal in de campagne, zoals ze ook centraal staan in de restaurants. Een McDonald’s restaurant is bovenal een team van ongeveer 40-50 medewerkers die klanten verwelkomen en bedienen, en maaltijden bereiden, elke dag opnieuw. In totaal stellen de restaurants van McDonald’s ruim 5.700 mensen tewerk. Die medewerkers zijn letterlijk het gezicht van McDonald’s en staan centraal in alle activiteiten van McDonald’s.

“Het lag voor de hand dat onze eigen medewerkers de hoofdrol zouden spelen in onze eerste grote rekruteringscampagne. Zij zijn de beste ambassadeurs voor een job bij McDonald’s”, zegt Anaida Dibra, Chief People Director bij McDonald’s België. In totaal nemen tien medewerkers uit tien Belgische restaurants (Brugge, Leuven, Sint-Pieters-Leeuw, Machelen, Maasmechelen, Houthalen, Maldegem, Sambreville en Corbais) actief deel aan de campagne.

Een job betekent voor iedereen iets anders. Iedereen is verschillend, heeft andere ambities en kiest andere paden. En bij McDonald’s is dat oké. “Werk dat werkt voor jou” is dan ook de gedachte die centraal staat in de nieuwe rekruteringscampagne. McDonald’s wil medewerkers doen groeien door hen nieuwe kansen te geven. Door medewerkers skills aan te leren tijdens het uitoefenen van hun job worden hun ambities omgezet in realiteit. “Maar we weten ook dat iedereen verschillend is. Of kandidaten nu een eerste ervaring willen opdoen om op hun CV te zetten, een carrière willen uitbouwen of gewoon wat extra inkomen willen verdienen: voor McDonald’s is elke motivatie evenwaardig en is geen ervaring vereist om aan de slag te gaan”, verduidelijkt Anaida Dibra nog.

Noah Debaere (21) is store manager in Brugge: “Ik ben bijna afgestudeerd, maar combineer mijn studies met mijn job bij McDonald’s: voor mij de ideale afwisseling. Het menselijke aspect van mijn job fascineert me echt, ik geniet van het dagelijkse contact met klanten en met mijn collega’s. Bij McDonald’s krijg je veel kansen om bij te leren en door te groeien samen met het restaurant. Intussen ben ik store manager en leer ik vanalles bij over HR, voorraden beheren en mensen aansturen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.