Home > Video: Harelbeke is op zoek naar nieuwe invulling van stationsgebouw

Video: Harelbeke is op zoek naar nieuwe invulling van stationsgebouw

Geschreven op 16 maart 2021 om 17:15 door Mario De Wilde

De loketten in het treinstation van Harelbeke sluiten eind dit jaar de deuren. Die beslissing is onomkeerbaar, maar dat betekent niet dat het stationsgebouw ongebruikt moet blijven. Het stadsbestuur van Harelbeke is in gesprek met de NMBS met het oog op de toekomst. Schepen van mobiliteit Tijs Naert betreurt de beslissing, maar is blij dat de gesprekken met de NMBS zijn opgestart: “Uiteraard is het altijd slecht nieuws als er een stuk dienstverlening verdwijnt, maar laat ons kijken naar wat er overblijft én vooral ook naar de toekomst om te zien wat het gebouw nog kan beteken voor de Harelbekenaar.”

De NMBS laat de wachtzaal open (op weekdagen tussen 5 en 19 uur en in het weekend tussen 7 en 17 uur) en de uren van het sanitair worden daarop afgestemd. De Harelbekenaar heeft na de sluiting van de loketten nog de mogelijkheid om tickets digitaal aan te kopen (via de app of de website van de spoorwegen), maar ook fysiek aan de automaat aan het station zelf. Omdat niet iedereen vertrouwd is met automaten worden er op aanvraag door de NMBS infosessies georganiseerd voor kleine groepen van bv. senioren.

“In samenspraak tussen het stadsbestuur en de NMBS wordt uitgekeken naar een concrete invulling van de stationsruimte voor de toekomst. Die invulling kan zowel commercieel als non-profit zijn”, zegt Tijs Naert. “De gesprekken zijn opgestart, maar het is nu nog veel te vroeg om tot conclusies te komen. Het stadbestuur vindt het alvast een goede zaak dat het gebouw niet leeg komt te staan.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.