Home > Video. Goalbalploeg Belgian Bulls met drie West-Vlamingen klaar voor Paralympische Spelen

Video. Goalbalploeg Belgian Bulls met drie West-Vlamingen klaar voor Paralympische Spelen

Geschreven op 17 augustus 2021 om 12:04 door Mario De Wilde

Parantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, telt af naar de Paralympische Spelen door dagelijks één Vlaamse deelnemer met een videoportret voor te stellen aan het brede publiek. Op 17 augustus is het de beurt aan de Belgian Bulls, de nationale goalbalploeg bij de heren.

De Belgian Bulls schreven in 2018 geschiedenis door voor het eerst een medaille te veroveren op het wereldkampioenschap goalbal in Malmö (Zweden). Ze versloegen Paralympisch kampioen Litouwen in de kleine finale en behaalden zo brons, het beste resultaat ooit voor nationale goalbalploeg. Daarmee kreeg België ook een rechtstreeks ticket voor deelname aan de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. De nationale ploeg was er ook bij op de Paralympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012) en miste op een haar na de Spelen van Rio (2016).

Een jaar eerder was de nationale herenploeg ook al succesvol op het Europees kampioenschap in Lahti (Finland). De goalbalselectie voor de Paralympische Spelen bestaat uit zes spelers: Rob Eijssen uit Pelt, Arne Vanhove uit Sint-Kruis (Brugge), Bruno Vanhove uit Oostkamp, Tom Vanhove uit Blankenberge, Wassime Amnir (Ligue Handisport Francophone) en Klison Mapreni (Ligue Handisport Francophone). De ploeg wordt geleid door coaches Johan De Rick en Ines Himschoot.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.