Home > Video. Geen verrassing: doelman Simon Mignolet van Club Brugge wint de Gouden Schoen

Video. Geen verrassing: doelman Simon Mignolet van Club Brugge wint de Gouden Schoen

Geschreven op 26 januari 2023 om 08:14 door Mario De Wilde

De avond was gisteren helemaal compleet. Na de prijs voor Doelman van het Jaar won  Simon Mignolet van Club Brugge ook de Gouden Schoen 2022!Big Si haalde het in de stemmen voor Casper Nielsen en Mike Trésor. Het is voor het eerst in maar liefst 33 jaar dat een doelman, na Michel Preud’homme in 1989, de prijs nog eens in ontvangst mag nemen. Simon bewees het afgelopen jaar meer dan ooit zijn grote klasse in de competitie en de play-offs en was van essentiële belang in de succesvolle Champions League-campagne van Blauw-Zwart. Na zijn prijs voor Doelman van het Jaar wint hij nu ook de hoofdprijs en mag hij zich de Gouden Schoen 2022 noemen.

Mignolet zorgt er zo voor dat Blauw-Zwart voor de 15e keer in de geschiedenis een Gouden Schoen in eigen rangen mag ontvangen. Hij is nog maar de zesde doelman in de Belgische geschiedenis die de prijs binnenhaalt. Hierbij een eerste reactie van Simon en z’n vrouw Jasmien, live vanuit Antwerpen. Deze middag omstreeks 11u30 spreekt Simon de pers en de fans toe tijdens een persconferentie vanuit het Belfius Basecamp.

1 reactie

Stefaan Sintobin
Geschreven op 2023-01-26 13:57:14
Simon Mignolet won met glans de gouden schoen en uiteraard de trofee van beste keeper. Het was de eerste keeper na Michel Preudhomme (1989) die de gouden schoen won. Mignolet won de schoen niet alleen door zijn prestatie in de nationale competitie maar uiteraard ook door zijn bijna ‘bovenaardse’ prestatie in de Champions League. Door de sterke Europese campagne van Club Brugge in het algemeen en Mignolet in het bijzonder werden de ploeg en Simon ambassadeurs voor onze stad, iets wat bijzonder gewaardeerd wordt. Dit verdient dan ook een eerbetoon vanuit de stad. Fractieleider Stefaan Sintobin: “Van welke Brugse ploeg men ook supporter is, iedereen heeft ongetwijfeld bewondering voor de uitzonderlijke prestaties van Simon in de nationale én de Europese competitie. Ik stel dan ook voor om Simon Mignolet en zijn familie uit te nodigen op het stadhuis en hem het nodige eerbetoon te betuigen met de ganse gemeenteraad. Ambassadeurs van onze stad moeten gelauwerd worden. Sportmensen, kunstenaars, zangers en zovelen meer, zij hebben allemaal een grote verdienste. Dit eerbetoon moet een zaak zijn van de ganse gemeenteraad, niet enkel van het schepencollege. Ik hoop dan ook dat, over partij- en club-grenzen, dit eerbetoon zo snel mogelijk kan plaatsvinden, uiteraard in functie van de agenda van Simon. Ik vraag aan het stadbestuur dan ook om dit voorstel te overwegen en de nodige inspanningen te doen om dit te realiseren. Met vriendelijke groeten, Stefaan Sintobin Vlaams volksvertegenwoordiger

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.