Home > Video. Florian Van Acker uit Langemark telt af naar Paralympische Spelen

Video. Florian Van Acker uit Langemark telt af naar Paralympische Spelen

Geschreven op 11 augustus 2021 om 09:43 door Mario De Wilde

Parantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, telt af naar de Paralympische Spelen door dagelijks één Vlaamse deelnemer met een videoportret voor te stellen aan het brede publiek. Op 11 augustus is het de beurt aan Florian Van Acker uit Langemark. Florian Van Acker (TT Gullegem, Vlaamse Tafeltennisliga) werd Paralympisch kampioen in Rio de Janeiro in 2016 en toen leerde het brede publiek de toptafeltennisser kennen dankzij de mooie Sporza-reportages.

Florian komt uit in de klasse 11 voor tafeltennissers met een verstandelijke beperking. Florian brak al in 2015 internationaal door, toen hij zich tot Europees kampioen kroonde in Denemarken. In 2018 werd Florian ook voor de eerste maal wereldkampioen in het Sloveense Celje. Op de dag van vandaag is hij dus wereldkampioen en Paralympisch kampioen. De speler uit Langemark blijft hard trainen en wil in Tokio opnieuw gaan voor het hoogst haalbare.

Videoportret

De portretten worden verspreid in het kader van de sensibiliseringscampagne ‘Beleef G-sport op jouw manier’, waarmee Parantee-Psylos vzw mensen met een beperking in Vlaanderen wil aanzetten tot sporten en bewegen, met steun van Sport Vlaanderen. De inspirerende verhalen van onze topsporters kunnen een hefboom vormen, zodat meer mensen proeven van G-sport.

Meer info op #beleefgsport, #nonstopvoorgsport en @ParanteePsylos. www.parantee-psylos.be/beleefgsport

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.