Home > Video. 3 werken voor collectie The Crystal Ship in Oostende en dit zijn de reacties

Video. 3 werken voor collectie The Crystal Ship in Oostende en dit zijn de reacties

Geschreven op 5 augustus 2021 om 16:47 door Mario De Wilde

Internationale toppers Aryz, Inti en Medianeras waren aan het werk in Oostende
The Crystal Ship toverde de zomervakantie om tot “The Summer of Street Art”. Gedurende 2 maanden ontvangt de Stad aan Zee verschillende internationale Street Artist om nieuw werk te maken en de collectie van The Crystal Ship in Oostende nog uit te breiden. Afgelopen week werkten Aryz, Inti en Medianeras hun muur af. Ondertussen werkt Roberto Ciredz aan een grote mural in de langestraat.

Aryz

Aryz is wat je een artists’ artist noemt: iemand die waanzinnig veel respect geniet onder collega’s. Waarom? Omdat hij zichzelf regelmatig compleet heruitvindt en daarmee telkens opnieuw zo’n indruk maakt dat hij er de street art een andere richting mee uitstuurt. De toonaangevende Spanjaard experimenteert met vormen, technieken, maar vooral ook met kleuren. Zijn apart kleurenpalet verraadt dat je met een werk van Aryz te maken hebt. Of met het werk van iemand die zich er door heeft laten inspireren.

Locatie: Slachthuiskaai 23

Medianeres

Bij Medianeras is niets wat het lijkt. De twee kunstenaars willen onze blik op de wereld veranderen – zowel onze blik op steden en gebouwen als die op mensen en relaties. In de regel voeren ze daarvoor erg androgyne personages, terwijl ook de duizelingwekkend knappe optische illusies waarvan ze zich bedienen voor de nodige verwarring kunnen zorgen. Of niet, want is het ook geen illusie om te denken dat de wereld maar in een paar hokjes valt onder te verdelen?

Locatie: Torhoutsesteenweg 413

Inti

De Chileense street artist Inti ontleent zijn naam niet alleen aan de Incacultuur – Inti is de naam van de zonnegod – hij doet er ook iets mee. Meer nog: de kunstenaar is gefascineerd door allerhande culturen en religies, en hij brengt er ook oneindig veel respect voor op. Zijn werk laat op imposante wijze zien hoe belangrijk, maar evenzeer hoe rijk onze roots zijn. Inti herintroduceert als het ware spiritualiteit in ons leven, op een erg verrassende en vindingrijke manier.

Locatie: Parkeertoren Edith Cavellstraat t.h.v. nr. 70

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.