Home > Video. Deerlijkse illustratrice ‘illustra’lies’ (Annelies Fraeyman) opent nieuw atelier

Video. Deerlijkse illustratrice ‘illustra’lies’ (Annelies Fraeyman) opent nieuw atelier

Geschreven op 6 december 2022 om 09:45 door Mario De Wilde

De Deerlijkse illustratrice Annelies Fraeyman (illustra’lies), bekend van haar wenskaarten en illustraties op maat voor o.a. Stad Kortrijk, opent haar nieuwe atelier in Sint-Lodewijk. Komende zaterdag, op 10 december, zet ze de deuren van haar atelier voor het eerst open voor het grote publiek.

Annelies Fraeyman staat in Deerlijk en omstreken bekend als illustra’lies. Ze maakt tekeningen op maat voor bedrijven en lokale overheden en verkoopt daarnaast wenskaarten en cadeautjes met haar eigen illustraties. Dit deed ze tot nog toe via haar webshop en verdeelpunten, maar vanaf nu kunnen bezoekers tijdens de week ook langskomen in haar atelier, waar ze de artieste meteen aan het werk zien. Professionele klanten ontving Annelies vroeger noodgedwongen in haar privéwoning, maar in haar nieuwe atelier is nu ook daarvoor een plek voorzien.

OPENING NIEUW ATELIER

De verbouwingswerken in de Oliebergstraat 111 in Deerlijk trokken de afgelopen maanden de aandacht van heel wat passanten. Op zaterdag 10 december organiseert Annelies daarom een opendeurdag in haar werkplaats. Nieuwsgierige bezoekers en klanten kunnen er tussen 10u en 17u langskomen voor een blik achter de schermen en een drankje. Je ziet er hoe illustraties tot stand komen en hoe een wenskaart gemaakt wordt. De illustra’lies kerstcollectie staat in de kijker, met kerstkaartjes, adventskalenders, mokken, inpakpapier en meer.

Veel mensen kennen illustra’lies van haar raamtekeningen voor lokale handelszaken. Hoewel ze deze activiteit heeft stopgezet, kan je in haar atelier ook terecht voor sjablonen om thuis zelf raamtekeningen te maken. Het is eens iets anders dan de gewoonlijke kerstkrans aan de voordeur.

Ook na 10 december is het atelier van illustra’lies vrij toegankelijk, van maandag tot donderdag tussen 13u en 17u, wanneer Annelies aan het werk is. Andere momenten kunnen ook op afspraak. Je kan ter plaatse wenskaartjes en andere producten kopen die hier gemaakt worden. Alles wat op de webshop staat, vind je vanaf nu ook in het Deerlijkse atelier.

OPENDEURDAG ATELIER ILLUSTRA’LIES

Wanneer: zaterdag 10 december 10u tot 17u

Waar: Oliebergstraat 111, Sint-Lodewijk Deerlijk

Vanaf 12 december is het atelier open van maandag tot donderdag tussen 13u en 17u. Andere momenten kunnen zeker ook op afspraak.

Over illustra’lies

Onder het motto “circular happiness” maakt Annelies Fraeyman, oftewel illustra’lies, tekeningen waar je blij van wordt. Want daar wordt zij op haar beurt blij van. Haar eigen optimisme straalt door in haar tekeningen, waarmee ze een vleugje happiness wil verspreiden met de kaartjes of geschenkjes die je aan je familie en vrienden geeft.

Ze maakt illustraties op maat voor bedrijven, organisaties en lokale overheden en ontwerpt haar eigen wenskaarten en cadeautjes. Op haar webshop www.illustralies.be vind je al haar producten en vanaf 10 december ook offline in haar atelier in Deerlijk.

1 reactie

Jean-pierre Lefevre
Geschreven op 2022-12-09 07:41:46
Hartelijk veel succes gewenst met uw nieuwe atelier,en ook in uw verder carrière. J.-Pierre en Carine Lefevre-Penet P.s.:de groeten aan uw ouders van ons beiden.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.