Home > Video. Debuutalbum van Monserey, met roots in Roeselare, komt volgende week uit

Video. Debuutalbum van Monserey, met roots in Roeselare, komt volgende week uit

Geschreven op 9 maart 2023 om 14:13 door Mario De Wilde

Vanaf volgende week vrijdag 17 maart komt het debuutalbum van Monserey ‘All habits die’ uit. Monserey is een indie band uit het Gentse, maar wel met roots in Roeselare. Alle bandleden groeiden immers op in Roeselare en de bandnaam is geïnspireerd op Jempi Monseré. Vanaf 17 maart is de plaat te beluisteren op alle digitale platformen en te koop op vinyl.

Monserey
De Belgische indie band Monserey bestaat uit Thijs Dely (vocals), Mattias Devriendt (keys), Tom Vanneste (gitaar, bas) en Korneel Vervaecke (sax, bas). Monserey ontstond in 2020 toen de band begon samen te werken met de Gentse producer Yves Meersschaert (Gabriel Rios, Isolde Lasoen, Kris De Bruyne,…). De hechte vriendengroep speelde al jarenlang samen en al liepen hun levens uiteen, de muziek had hen al die tijd samengehouden. Hierbij alvast een voorsmaakje van ‘Sweetest Dreams’.

Na de eerste sessies met Yves Meersschaert, haalde de band er Michiel De Maeseneer (Balthazar, Sylvie Kreusch, Nordmann,…) bij om in de studio-opnames de klank en feel te harmoniseren. Arno De Bock, jarenlang de vaste drummer van Portland, trok mee de studio in. Zo kon frontman Thijs Dely, die voorheen drums en vocals combineerde, zich volledig toeleggen op de zang.
In de schaduw van dat alles ging frontman Thijs Dely door een zwaar dal. De vriendschap en de muziek bleven lichtpunten. In zijn lyrics, verweeft hij zijn gevecht tegen de prestatiemaatschapij, de schade aan zichzelf en aan de relaties met de mensen om hem heen. Het resultaat is een filmisch album op het spanningsveld tussen melancholie, spijt, frustratie en zelfvergeving. In 3 woorden: ‘All habits die’.
De bandnaam Monserey is een samentrekking van de stad Monterey (waar het hoogtepunt van de Summer of Love zich voltrok) en Monseré (de wielrenner die als jonge wereldkampioen op dramatische manier om het leven kwam, net als de bandleden afkomstig uit Roeselare).

Spotify: https://open.spotify.com/artist/23scggrX39NxeCWiM99eor
Apple Music: https://music.apple.com/be/artist/monserey/1652772084
Facebook: https://www.facebook.com/monsereymusic
Instagram: http://www.instagram.com/monsereymusic

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.