Home > Video. De Warme William-bank staat einde deze maand in Hooglede

Video. De Warme William-bank staat einde deze maand in Hooglede

Geschreven op 20 oktober 2021 om 09:12 door Mario De Wilde

In een samenwerking tussen het sociaal huis en de jeugddienst is de gemeente Hooglede vanaf heden ook een Warme William gemeente! Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht,… Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen. Een warme william is er specifiek voor kinderen en jongeren tussen de 0-24 jaar.

De Warme William is geen kortdurende actie, maar een engagement verspreid over verschillende jaren. Een kapstop om af en toe eens een veerkrachtige prikkel aan op te hangen. Jongeren verdienen het om een plek te hebben waar er naar hun noden en zuchten kan geluisterd worden. Daarom krijgt de warme william bank een prominent plekje aan het huis van het kind. De uitvalsbasis voor iedereen van -9 maand tot 24 jaar. Door samen te luisteren naar hun noden en verzuchtingen, maken we samen een sterkere generatie. “It takes a village to raise a child”  is een Afrikaans spreekwoord dat betekent dat een hele gemeenschap van mensen moet zorgen voor en een positieve interactie met kinderen moet hebben, zodat die kinderen kunnen ervaren en groeien in een veilige en gezonde omgeving.

Laat Hooglede die “omgeving” zijn voor de jongeren.

Stiekem zijn we al begonnen de warme william te introduceren bij de burgers. De verschillende collega’s met een onthaalfunctie, en ook GEHO, hebben de kans gehad om een beertje op hun bureau te plaatsen. Door dit beertje op hun bureau te plaatsen, geven ze eigenlijk aan dat ook zij bereid zijn om te luisteren en/of de jongere in kwestie te verwijzen naar de juiste plaats waar hij/zij terecht kan met vragen (Huis van het kind dus).

Met de opstart van een eerstelijnpsychologe in ons huis op zaterdagmorgen zetten we ook actief in op het mentale welzijn van kinderen en jongeren uit onze gemeente op professionele basis en beschouwen we dat al als een 1ste stap in ons Warme William Traject. Volgende maandag wordt de bank officieel onthuld. Zo zetten ze in Hooglede de “Warm” in Warm Hooglede nog meer in de kijker.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.