Home > Video. De Sterrenstoet van Brugge is nog op zoek naar Bijbelse en historische figuranten (m/vr)

Video. De Sterrenstoet van Brugge is nog op zoek naar Bijbelse en historische figuranten (m/vr)

Geschreven op 14 november 2022 om 10:37 door Mario De Wilde

Op zaterdag 17 en zondag 18 december gaat de Sterrenstoet in Brugge weer uit. Het Kerstverhaal wordt in een volkse maar tegelijkertijd stemmige optocht uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. De uitvalsbasis is niet langer het Oud Sint-Jan maar wel de school Maricolen Brugge. Een heuse harmonie, een rijdende beiaard, de drie Koningen te paard, een grote meute schapen, Maria op een ezeltje op weg naar Bethlehem…dit alles krijgen voorbijgangers in de voornaamste straten van de binnenstad te zien. En vergeet vooral niet een centje in de bussen die meegedragen worden, te stoppen: u helpt er het goede doel mee! Het goede doel is dit jaar de Welzijnsschakel Integraal. Vertrek (14u30) en aankomst: Maricolen, Oude Zak 38, Brugge. Hierbij alvast een ‘opwarmertje’ van drie jaar geleden.

Parcours: Raamstraat-Zakske-Ezelstraat-Sint-Jacobsstraat-Geldmuntstraat-Noordzandstraat-‘t Zand-Zuidzandstraat-Steenstraat-Markt-Wollestraat-Dijver-Gruuthusestraat-Guido Gezelleplein-Mariastraat-Simon Stevinsplein-Oude Burg-Wollestraat-Markt-Eiermarkt-Geldmuntstraat-Geerwijnstraat-Leeuwstraat-Rozendal-Groenestraat.

Figuranten gezocht

Een belangrijke sfeermaker tijdens de kerstperiode in Brugge is de aloude Sterrenstoet, die al sinds 1935 door de straten van onze stad trekt. Voorzitter van het Comite voor Initiatief Brugge Filip De Craemer: “Twee jaar moesten we het zonder deze kleine stoet met een groot hart doen. Maar in 2022 kan het weer en daar kan jij een rol in spelen. Aanvullend op de bestaande figurantengroep zoeken we nog:

• Bruggelingen van nu die Bruggelingen van toen in de Sterrenstoet willen vertolken;
• die in de huid van bijbelse en historische figuren willen kruipen;
• en dat allemaal voor het goede doel;
• in een organisatie van het Comité voor Initiatief Brugge.

Meld je vlug aan op info@comitevoorinitiatief.be en we bezorgen al wat je moet weten om op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 mee op te stappen door de straten van Brugge die Scone.

 

5 reacties

Filip De craemer
Geschreven op 2022-11-14 22:27:50
Jessica, Stefaan, Daniel en Sarah, Vraag naar info enkel via info@comitevoor initiatief.be
Jessica.v
Geschreven op 2022-11-14 22:14:17
Ik ben al eerder figurant geweest en had wel interesse hieraan mee te doen heb rood haar lang en hou wel van de historische looks vlechten mutsen enz.
Sarah de soete
Geschreven op 2022-11-14 14:12:34
Ik doe al meer dan 13jaar mee met de bloedprocessie en zou ook heel graag meedoen met deze stoet
Daniel kinds
Geschreven op 2022-11-14 14:03:07
heb bericht verzonden naar comitee voor iniatief, ben kandidaat, grts, Daniel Kinds
Stefaan Braem
Geschreven op 2022-11-14 13:46:26
Ik wil graag deelnemen!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.