Home > Video. De Sint-Janshuismolen in Brugge is jarig en dat zie je

Video. De Sint-Janshuismolen in Brugge is jarig en dat zie je

Geschreven op 21 september 2020 om 08:40 door Mario De Wilde

De Sint-Janshuismolen in Brugge is jarig! 250 jaar geleden is de molen op de Kruisvest door Brugse bakkers opgericht. Het is de enige molen op de Brugse vesten die nooit zijn oorspronkelijke stek heeft verlaten en die nog steeds graan maalt. Vandaag maakt hij deel uit van de locaties van Musea Brugge en hij wordt in de bloemetjes (of liever gezegd, molentjes) gezet. 4500 kleine molentjes werden afgelopen nacht als stunt geplaatst.

Nog even terug naar onze 250-jarige Sint-Janshuysmolen. 4500 kleine molentjes geplaatst als stunt afgelopen nacht. . Met kans om mooie prijzen door de qr- code op de molentjes te scannen. Nico

Geplaatst door Nico Blontrock op Zondag 20 september 2020

Met kans om mooie prijzen door de qr- code op de molentjes te scannen. Wanneer je in de buurt bent, ontdek je alvast de schitterende omgeving met honderden en duizenden molentjes. Schepen van Cultuur Nico Blontrock interviewde afgelopen weekeinde ere-stadsmolenaar Jozef De Waele. Nico Blontrock: ‘Wie Jozef kent, weet dat hij een geboren verteller is, die vol passie spreekt over de molen en het molenaarsambachten. Ik zette dan ook met plezier mijn petje van interviewer nog eens op voor de viering van het prachtige stuk typisch Brugs erfgoed dat de Sint-Janshuismolen is. Warm én authentiek Brugge.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.