Home > Video : Dames Avanti Brugge neemt afscheid van twee coryfeeën

Video : Dames Avanti Brugge neemt afscheid van twee coryfeeën

Geschreven op 9 mei 2022 om 07:34 door Geert Demuynck

Zaterdagnamiddag speelden de dames van Avanti Brugge hun laatste wedstrijd van het seizoen in zaal Stamina, de vaste plaats van de heren van Avanti. Dat het een nederlaag zou worden, daar had in feite niemand aan getwijfeld want de bezoekers waren het sterke Phantoms Basket Boom dat dit seizoen slechts één nederlaag moest toestaan.

Uiteindelijk werd het 45-77 voor de vrouwen uit Antwerpen maar Avanti hield echter goed stand in de eerste helft en liet niet over zich lopen. Aan de rust stond het 25-32 en was in feite nog alles mogelijk. Maar de foutenlast speelde de Bruggelingen duidelijk parten en in het laatste quarter lieten de bezoekers een 7-26 optekenen en was het verhaal uit voor Avanti.

Voorafgaandelijk aan deze match werd er voornamelijk uitgekeken naar het afscheid van twee coryfeeën van Avanti die er om verschillende redenen het basketbal verlaten. Geeske Steijns moet noodgedwongen de schoenen aan de haak hangen door een slepende blessure en Nele Raspoet heeft de liefde gevonden in Leuven en verlaat zelfs onze provincie. Beiden werden in de bloemetjes gezet voor de bewezen diensten.