Home > Video. D-Day voor Club om 21 uur: Anderlecht- Club Brugge

Video. D-Day voor Club om 21 uur: Anderlecht- Club Brugge

Geschreven op 20 mei 2021 om 08:42 door Mario De Wilde

Op twee speeldagen van het einde staat Anderlecht met 32 punten op de vierde plaats in de Champions’ Play-offs. Het team van Vincent Kompany behaalde 3 op 12 na draws tegen Club (2-2), Antwerp (2-2) en KRC Genk (0-0). Vorig weekend slikte Paars-Wit in extremis een 1-2 nederlaag tegen KRC Genk. Paul Onuachu bracht de bezoekers op voorsprong met zijn 33ste competitiegoal van het seizoen, maar dankzij een klasseflits van Lukas Nmecha hingen de bordjes na een half uur gelijk. In de slotminuten bekroonde Cyriel Dessers zijn invalbeurt met de winning goal voor de Limburgers. Anderlecht heeft evenveel punten dan Antwerp en gaat komend weekend rechtstreeks in duel op de Bosuil. Ook voor de Brusselaars wordt het dus nog een spannende eindstrijd met de derde plaats als inzet.

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart is met 43 punten de competitieleider en telt vijf punten voorsprong op eerste achtervolger KRC Genk dat vanavond Antwerp ontvangt. Bij puntenverlies van de Limburgers of indien Club minstens een punt haalt tegen Paars-Wit, behalen de Bruggelingen de 17de landstitel uit hun geschiedenis. De vorige 87 verplaatsingen naar Anderlecht eindigden op 11 zeges, 27 draws en 49 nederlagen. In de reguliere competitie werd de heenwedstrijd met 3-0 gewonnen op Jan Breydel, in de terugmatch moesten de West-Vlamingen nipt de duimen leggen tegen de Brusselaars (1-2). Blauw-Zwart startte de Champions’ Play-offs met een 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht. Direct na rust verschalkte Noa Lang de bezoekende doelman Verbruggen, maar ook Nmecha en Larsen troffen raak aan de overkant. Dankzij een raak schot van Bas Dost in de slotminuut, sleepte Club alsnog een verdiend punt uit de brand. Hans Vanaken en Noa Lang vermijden best geel want anders missen ze de slotmatch tegen Genk.

SCHEIDSRECHTER – LAWRENCE VISSER
Lawrence Visser leidt de topper tussen Anderlecht en Club in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Rien Vanyzere, vierde official is Christof Dierick. De videoref is Jasper Vergoote.

IN DE KIJKER
ANDERLECHT – JOSH CULLEN

Josh Cullen groeide uit tot één van de sterkhouders bij Paars-Wit. De 25-jarige Ier die doorgaans als defensieve middenvelder speelt, heeft een uitstekende balrecuperatie en een groot loopvermogen. Cullen werd opgeleid bij West Ham United en na uitleenbeurten aan Bradford, Bolton Wanderers en Charlton verliet hij afgelopen zomer de Londense traditieclub voor een nieuwe sportieve uitdaging in het Lotto Park.

CLUB BRUGGE – ÉDER BALANTA

Éder Balanta is met zijn duelkracht en internationale ervaring een meerwaarde op het Brugse middenveld. De 28-jarige Colombiaan is bezig aan zijn tweede seizoen op Jan Breydel en voetbalde voordien voor FC Basel waar hij één landstitel en twee bekers veroverde en was uitgegroeid tot één van de sterkhouders. Voordien speelde Balanta bij het Argentijnse River Plate waar hij grotendeels werd opgeleid.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.