Home > Video. Comedian Bas Birker komt met nieuwe show naar de Ieperse Stadsschouwburg

Video. Comedian Bas Birker komt met nieuwe show naar de Ieperse Stadsschouwburg

Geschreven op 15 februari 2023 om 07:32 door Mario De Wilde

Comedian Bas Birker staat op vrijdag 24 februari op de planken van de Stadsschouwburg met zijn show ‘In blijde verachting’. De Belgische Nederlander, die met regelmaat van de klok het humoristische middagjournaal in “Nieuwe Feiten” op Radio 1 presenteert, stond in het verleden niet verlegen om een stunt. Zo schreef hij in 2019 40 dagen voor zijn 40e verjaardag een volledig nieuwe show. 40 dagen achter elkaar elke avond schrijven en spelen, om dan in première en dernière te gaan op dezelfde dag, dat was nog nooit eerder vertoond. Ook was hij vast prik bij “De Weekwatchers” op Radio 2.

In zijn nieuwe voorstelling ‘In blijde verachting’, doet Birker een reisverslag van anderhalf jaar aan rugproblemen. Hij lacht niet alleen met de ellende die hij zelf heeft meegemaakt, maar ook met de vele doktersbezoeken en opnames in het ziekenhuis. Van oneindige roadtrips naar ziekenhuizen, doodsangsten onder ogen komen tot onhebbelijkheden, om uiteindelijk opnieuw het licht te zien in een grote berg lelijkheid.

Hij komt op vrijdag 24 februari naar de Stadsschouwburg in Ieper. Birker doorkruist België en Nederland maar het is één van de laatste kansen om hem aan het werk te zien in West-Vlaanderen. Tickets en info via www.comedyshows.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.