Home > Video. Cirque Plus garandeert in juli zes dagen openlucht circusplezier in Brugge

Video. Cirque Plus garandeert in juli zes dagen openlucht circusplezier in Brugge

Geschreven op 28 mei 2021 om 13:40 door Mario De Wilde

Cirque Plus bij en rond het Grootseminarie in Brugge past dit jaar het concept aan om zoveel mogelijk mensen veilig en vooral volop te laten genieten. De voorstellingen worden gespreid over zes dagen, van dinsdag 20 tot en met zondag 25 juli. Tal van nieuwe voorstellingen worden deze zomer voor het eerst gespeeld voor een groot publiek. Ook ’s avonds is er (nog méér!) circus te beleven.

De bijzondere voorstelling “À 2 mètres” van Jesse Huygh staat symbool voor een bewogen jaar.  Anders dan de vorige jaren hanteren we voor de meeste voorstellingen een kleine ticketprijs van 3 euro om te vermijden dat gereserveerde plaatsen onbezet blijven. Zo kan een maximaal aantal mensen deelnemen. Voor de avond- en tentvoorstelling zijn andere ticketprijzen van toepassing.

Cirque Plus palmt al enkele jaren gedurende drie dagen de tuin van het Grootseminarie in met acrobatie, clownerie, humor en emotie in openlucht. Ook dit jaar valt er circus in al zijn vormen te beleven, en wel zes dagen lang. Dames en heren: reserveren… en het circus kan beginnen

In en rond het Grootseminarie zijn er van 20 tot en met 25 juli dagelijks vier voorstellingen in de namiddag en twee avondvoorstellingen. Sommige voorstellingen spelen twee keer. Per dag zijn er drie à vier verschillende producties.

‘Door het festival uit te breiden naar zes speeldagen zullen er toch 14 gezelschappen aantreden en kunnen we heel wat publiek bereiken. Per voorstelling is er plaats voor 200 tot max 300 mensen. Allemaal afhankelijk van de dan geldende veiligheidsmaatregelen alsook van de zichtbaarheid van de voorstelling voor het publiek. Zo kunnen we in 6 dagen tijd zo’n 9.000 mensen laten genieten van circus!’, zeg Burgemeester Dirk De fauw

Voor elke voorstelling moet worden gereserveerd. Om te vermijden dat mensen toch niet komen opdagen en dat er zo plaatsen onderbenut blijven, wordt een kleine ticketprijs van €3 aangerekend voor de reguliere openluchtvoorstellingen. Voor de avond- en tentvoorstelling zijn andere ticketprijzen van toepassing.

Een bijzondere voorstelling met een hoopvolle boodschap
Jesse Huygh is circusartiest, maar ook muco-patiënt. Toen hij in het ziekenhuis lag met corona, voelde hij de nood om mensen een hart onder de riem te steken met een boodschap van hoop. Om uit te drukken dat we niet mogen opgeven, creëerde hij ‘À 2 mètres’. De titel verwijst naar de afstandregels, maar ook naar de lengte van de slang van de zuurstoftank die Jesse nodig heeft om zijn act aan de Chinese paal te kunnen uitvoeren. Die tank wordt mee gedragen door circusartieste en danseres Rocio Garrote. De duovoorstelling gaat over kwetsbaarheid en kracht, over hulp durven vragen en hulp bieden. Deze productie wordt mee mogelijk gemaakt door het netwerk voor openluchtcircus CIRC’UIT. ‘Ik ben blij en fier dat deze voorstelling in Brugge getoond wordt. Dat de pakkende voorstelling ondersteund wordt door het recent opgerichte netwerk voor openluchtcircus CIRC’UIT, waarvan Cirque Plus medeoprichter is, maakt het nog mooier.’  Burgemeester De fauw

Sociaal-artistieke missie dit jaar via workshops    

Cirque Plus en Circusatelier Woesh hebben een hart voor sociaal-artistieke circuscreaties. Bij de afgelopen edities kon je genieten van onze producties waarbij een zo divers mogelijke groep deelnemers – mensen met of zonder fysische, sociale, mentale of economische beperkingen maar allen zonder circuservaring – samenwerkten aan een voorstelling. Op basis van de tot in het voorjaar geldende maatregelen, was het niet mogelijk dit in 2021 waar te maken.

Circusatelier Woesh bedacht een alternatief en biedt voor deze editie heel bijzondere workshops jongleren aan. Door het gebruik van eenvoudige en slim gemaakte jongleertoestellen kunnen zowel mensen met als zonder beperking vrij snel circustechnieken onder de knie krijgen. De workshops zijn gratis, maar reserveren is noodzakelijk.

Nog meer circus: tent, water, MaZ en Brugse wijken  

Naast de voorstellingen in openlucht wordt – als de veiligheidsvoorschriften het toelaten – in de weide van het Grootseminarie op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juli de voorstelling ’Sono io?’ van Circus Ronaldo getoond in hun circustent. Reserveren is noodzakelijk en voor deze tentvoorstelling betaal je €12.

Aanvullend op de voorstellingen in en rond de tuin van het Grootseminarie wordt op 20 en 21 juli een voorstelling op het water vertoond. Het gaat om de voorstelling “Surcouf” van het Franse gezelschap Sacékripa waarvoor ook gereserveerd moet worden. Deze voorstelling is gratis.

Op woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 juli programmeert Cultuurcentrum Brugge in de Magdalenazaal (MaZ) telkens één avondvoorstelling: Post Uit Hessdalen met “Man Strikes Back”, Der Lauf met “Le Cirque du Bout du Monde” en THERE THERE Company met “Carrying my father”.  De avondvoorstellingen kosten €10 standaard en €5 voor -26 jaar.  Reserveren voor de zaalvoorstelling verloopt via Cultuurcentrum Brugge.

Uitwijken komt van 13 tot en met 17 juli met de circusvoorstelling ‘Cuyper vs De Cuyper’ naar vijf Brugse wijken. Een ideale opwarmer voor Cirque Plus! Dit jaar is reserveren voor Uitwijken noodzakelijk.

Praktisch  
· Van 20 juli tot en met 25 juli 2021

· Tuin Grootseminarie Brugge, ingang via Peterseliestraat

· Ticketverkoop start op 10 juni 2021 om 14u via www.cirqueplus.be
Er worden geen tickets aan de deur verkocht. Vooraf reserveren is dus nodig.

· De gratis workshops jongleren, kaderend in het sociaal-artistieke project, vinden vier keer per dag plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 juli. Ook hiervoor moet je vooraf reserveren via www.cirqueplus.be

· Info en reserveren voor de circusvoorstelling tijdens Uitwijken: www.uitwijken.be 

· Avondvoorstelling Cultuurcentrum Brugge op 21, 23 en 24 juli in de MaZ van het Cultuurcentrum Brugge. Vooraf reserveren via www.ccbrugge.be

Foto Circus Ronaldo

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.