Home > Video. Cercle moet meerdere erkennen tegen RSC Anderlecht

Video. Cercle moet meerdere erkennen tegen RSC Anderlecht

Geschreven op 16 augustus 2021 om 11:28 door Mario De Wilde

Cercle Brugge is er niet in geslaagd punten thuis te houden tegen RSC Anderlecht. Ondanks een uitstekende start, vertaald in een vroeg doelpunt, leidden de bezoekers na een half uur via twee doelpunten van Zirkzee. Cercle toonde veel enthousiasme, maar kon de achterstand niet meer ombuigen.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Cercle: al in de openingsminuut vond Velkovski centraal Deman, die de bal onder Van Crombrugge schoof. Groen-Zwart koos voor de aanval maar zag de bezoekers al voor het kwartier op gelijke hoogte komen. Sergio Gomez behield het overzicht en bood Zirkzee de gelijkmaker op een schoteltje aan. Cercle toonde zich ook na de gelijkmaker de meest offensieve ploeg maar had een uitstekende tussenkomst nodig van Didillon toen de snelle Raman kon afdrukken. Op het half uur was het wel prijs: Zirkzee zag zijn schot uit de tweede lijn afwijken en de bal over een kansloze Didillon in doel vallen. Anderlecht ging het balbezit intussen steeds meer opeisen en zag hoe Cercle wel probeerde aan te dringen, maar niet altijd de beste keuze maakte in de zone van de waarheid. Zo stond het halfweg 1-2.

Na een rommelige start van de tweede helft, opende Vanhoutte de debatten met een prima afstandsschot waarop Van Crombrugge de nodige moeite had. Onder impuls van het publiek koos de Vereniging voor het offensief en bracht met Rubio en nieuwkomer Millan twee verse krachten tussen de lijnen. Een goed teruggekeerde Delcroix moest zijn doelman bijstaan bij een poging van Deman, maar de goede intenties werden te weinig vertaald in doelrijpe kansen. Cercle ging risico’s nemen en Anderlecht werd steeds gevaarlijker onder leiding van invaller Amuzu. Didillon hield de Vereniging meermaals recht en Cercle had het geluk dat de bezoekers het te laks uitspeelden. Cercle schoof ook Utkus nog vooruit, maar slaagde er niet meer in om doelman Van Crombrugge in de problemen te brengen. Zo bleef Cercle, voor het eerst in deze competitie, met lege handen achter.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Popovic, Utkus, Corryn (’80 Raux-Yao), Velkovski, Vanhoutte, Da Silva (’74 Van Der Bruggen), Hotic (’57 Rubio), Deman (’74 Denkey) en Sampers (’57 Millan).

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Hoedt, Delcroix, Murillo, Cullen, Olsson, Refaelov (’74 Amuzu), Verschaeren (’66 Ashimeru), Zirkzee (’86 Harwood-Bellis), Gomez, Raman (’74 Thelin).

Doelpunten: 1-0 Deman (1’), 1-1 Zirkzee (13’), 1-2 Zirkzee (29’).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.