Home > Video. Brugse kerstmarkt verspreid over 3 locaties. Ook ’t Zand krijgt kindvriendelijke jingle bells

Video. Brugse kerstmarkt verspreid over 3 locaties. Ook ’t Zand krijgt kindvriendelijke jingle bells

Geschreven op 31 maart 2021 om 14:08 door Mario De Wilde

Je zal maar een persontmoeting regelen over een kerstmarkt: 22 graden in een zonovergoten Brugge. En toch was er behoorlijk wat enthousiasme deze middag bij de presentatie van de Brugse kerstmarkt. Het was Dirk Verhegen, voorzitter van Vzw BHC die burgemeester Dirk De fauw en enkele Brugse schepenen mocht verwelkomen. Eergisteren werd de overeenkomst tussen Stad Brugge en vzw BHC i.v.m de organisatie van de kerstmarkt herbevestigd door de gemeenteraad. Dirk Verhegen: “We zijn dan ook ten zeerste verheugd om de samenwerking met Stad Brugge ook de volgende jaren verder te zetten.”

Er wordt gewerkt aan een ‘warm, gezellig en gastvrij’ Brugge. De kerstmarkt zal, als onderdeel van Wintergloed, Brugge opnieuw op de kaart zetten. Nieuw is dat de locatie verspreid wordt over drie pleinen: de Markt, het Simon Stevinplein en ’t Zand (kant Concertgebouw). eze locaties sluiten aan bij het shoppingkerngebied van Brugge en bieden ook de mogelijkheid om het publiek meer te spreiden. Dirk Verhegen: “We danken PlusZand voor de constructieve samenwerking”

° thematische aanpak: het accent op het Simon Stevinplein ligt meer op ambachtelijke producten, het accent op ’t Zand wordt vooral kindvriendelijk. De locatie op de Markt blijft qua sfeer identiek als in het verleden. Dirk Verhegen: “We doen ook meer inspanningen i.v.m sfeer en look & feel. Na de gesmaakte transformatie van de Markt (lees: lichtsfeerkoepel), willen we ook werk maken van de Simon Stevinlocatie. Hierbij zetten we meer in op de pleinfunctie en ook hier zorgen met bijv. een lichtkoepel voor meer sfeer. Daarnaast is er ook de aanpassing van de van look & feel van de huisjes en de omkadering. Met de verlichting willen we één geheel vormen met de verlichting in de winkelstraten. De missie van vzw Brugs Handelscentrum is het shoppinggebeuren in de Brugse binnenstad te ondersteunen. De opbrengst van deze kerstmarkt is een essentiële inkomstenbron voor onze werking. Deze opbrengst gaat dan ook integraal naar de promotie van het shoppen in Brugge.”

Oproep.

Vzw BHC lanceert ook vandaag de oproep voor kandidaatstelling voor de kerstmarkt. Wie interesse heeft om deel te nemen aan de Kerstmarkt editie 2021 – 2022 (vanaf vrijdag 19 november 2021 tot begin januari 2022 ) kan de voorwaarden aanvragen via events@brugshandelscentrum.be tot eind mei 2021.

1 reactie

De Vadder kurt
Geschreven op 2021-03-31 17:35:08
Vind dat opt simon stevenplein de kermis erbij moet blijven. Eerst de mensen laten investeren in kerstmatriaal en dan simpel buitensmijten da kan echt nie. Vergeet nie dat indertijd william pauwels samen met wilfried dagraed en gilbert vandycke de kerstmarkt opgestart hebben. Dat jullie da nu lappen vind ik schandalig voor brugge vooral nu ze moeten vechten om te overleven de foorkramers.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.