Home > Video. Brugotta Tribute is op zoek naar Kurt Cobain-bands

Video. Brugotta Tribute is op zoek naar Kurt Cobain-bands

Geschreven op 27 september 2021 om 15:44 door Mario De Wilde

Cultuurcentrum Brugge zoekt Brugse bands die een verfrissend en spraakmakend eerbetoon aan Kurt Cobain willen brengen. Tijdens de vorige drie edities van Brugotta Tribute bracht Cultuurcentrum Brugge, samen met Metronoom, hulde aan muzikale grootheden Madonna, Tom Waits en David Bowie. Voor de volgende editie op zaterdag 5 maart 2022 laat Cultuurcentrum Brugge het Brugs talent los op het oeuvre van niemand minder dan 90’s rockgod, Kurt Cobain.

“De Nirvana-frontman zou dit jaar 55 jaar geworden zijn. Het is het eerste jaar dat we hem al langer moeten missen dan dat hij geleefd heeft. In zijn korte, maar krachtige carrière schreef hij een behoorlijk uitgebreid repertoire bijeen. Ik ben er nu al van overtuigd dat de Brugse bands opnieuw een zeer origineel en kwaliteitsvolle eerbetoon zullen brengen in de Koninklijke Stadsschouwburg”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

OPROEP

Cultuurcentrum Brugge roept alle Brugse bands op zich te laten inspireren door het oneindige oeuvre van Kurt Cobain en om van één van zijn onsterfelijke nummers een eigenzinnige interpretatie of een originele remix te maken. Brugse bands mogen hun opname van hun ‘tribute’ aan Kurt Cobain doorsturen via brugotta@brugge.be en maken daarmee kans om zelf te schitteren op het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg op zaterdag 5 maart 2022. Deadline: 1 december 2021.

www.brugotta.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.