Home > Video. Bruggelingen promoten artisanale producenten op Plattelands TV

Video. Bruggelingen promoten artisanale producenten op Plattelands TV

Geschreven op 15 oktober 2021 om 09:22 door Mario De Wilde

De Bruggelingen Xandro Vandewalle (videograaf, 23) en Reinaert Casteleyn (biersommelier, 29) hebben samen met Michiel Van Colenberghe (chef-kok, 24) foodpairing-video’s opgenomen. Met de opnames willen ze artisanale voedingsproducenten in de kijker zetten. “Verwacht geen klassieke kook-video’s zoals iedereen die kent” merkt Reinaert op. Het 3-tal verenigt zich onder de naam ‘Pair-it’.

Lokale voedingsbedrijven
Het was tijdens de afgelopen lock-down dat het idee ontstond om foodpairing-video’s te maken. Reinaert Casteleyn: ” Dagelijks komen wij beroepshalve in contact met verschillende lokale topproducten. Wanneer wij over deze producenten vertellen bij familie en vrienden valt het ons op hoe onbekend deze nog zijn. Dit vinden wij onterecht en daarom zijn wij in actie geschoten. In elke aflevering wordt een producent in de kijker gezet. Voor de opnames zijn we indien mogelijk naar het bedrijf zelf getrokken. Daar vertellen we het verhaal achter het product en de mensen die er dagdagelijks mee bezig zijn. Om het product ten volle te laten schitteren gaan we er ook mee aan de slag. We verwerken het product in een gerecht of serveren het drankje zoals het hoort. Momenteel hebben we zes afleveringen ingeblikt wat resulteert in een samenwerking met 6 verschillende producenten”. Het gaat over: Groenten & Fruitteelt Van Colenberghe uit Zulte, Kruiden Claus uit Kruishoutem, brouwerij De Leite uit Ruddervoorde, Midi Apéritifs uit Kortrijk, Baron Honey Mead uit Herstberge en Belgasconne uit Pittem.

Op TV
De afleveringen komen ook op Plattelands TV. Vanaf 12 oktober wordt er voor 6 weken lang elke dinsdag een nieuwe aflevering uitgezonden in het dagelijkse magazine ‘In Beeld’. De aflevering wordt dan in het daaropvolgende weekend (vrijdagavond tot maandagmiddag) herhaald. Verder zijn alle afleveringen alsook extra content te bekijken op de sociale mediakanalen van Pair-it.

 

1 reactie

andre verhoest
Geschreven op 2021-10-15 11:33:30
proficiat mooie uitzending! kijken al uit naar de volgende!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.