Home > Video. Bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel legt weer een fonkelend en warm kerstdeken over Damme

Video. Bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel legt weer een fonkelend en warm kerstdeken over Damme

Geschreven op 8 december 2022 om 10:44 door Mario De Wilde

Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vijfde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor beroep op de Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Verleden jaar mocht Wintersfeer in Damme meer dan 11 000 bezoekers verwelkomen.

Van zaterdag 24 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 wordt Damme opnieuw gaststad voor de creaties van Frederiek Van Pamel. De internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar zal er opnieuw het historische Sint-Janshospitaal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk opfleuren. “We verhogen al enkele jaren de belevingswaarde van ons centrum in de winterperiode”, zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “We spelen daarmee in op een vraag van de lokale horecaondernemers en handelaars. Zij kunnen inspelen op de groeiende bezoekersstroom.”

“Dit jaarlijks winterevenement beklemtoont de waarde van onze historische stadskern, en de bloemencreaties passen perfect in de sfeer die we wensen bij ons streven om een onthaaste stad te worden en het internationale keurmerk Slow City te behalen.” beklemtoont burgemeester Joachim Coens.

“Verleden jaar ontdekte ik de sfeer van de kleine rusthuiskamers in het Sint-Janshospitaal”, vertelt Frederiek Van Pamel. “Daar en in de historische ruimtes van het hospitaal, gaan we terug aan de slag. Sfeer zal opnieuw centraal staan. Omdat dit de vijfde editie is, pakken we ook terug uit met een uitdagend installatie in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daar waren we in het begin ook actief. De beleving maar ook de uitdaging voor mij en mijn team vrijwilligers worden zo opnieuw een stukje groter.”

Wintersfeer in Damme is van zaterdag 24 december 2022 tot met zondag 8 januari 2023 dagelijks toegankelijk. Het evenement is toegankelijk van 10.30 tot 18 uur. Op 24, 25, 31 december en 1 januari wijken de openingsuren af. Op 28, 29 en 30 december vinden er nocturnes plaats. Tickets kosten 5 euro in online voorverkoop of 6 euro aan de deur. Meer info en online tickets op www.winterindamme.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.