Home > Video. Bewoners van assistentiewoningen langs Brugse Blankenbergse Steenweg goed opgevangen na brand

Video. Bewoners van assistentiewoningen langs Brugse Blankenbergse Steenweg goed opgevangen na brand

Geschreven op 20 juli 2022 om 08:21 door Mario De Wilde

In de loop van gisteravond ontstond brand in assistentiewoningen langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en konden alle bewoners tijdig evacueren. De brand is ondertussen onder controle. Het medisch rampenplan is afgekondigd. Omstreeks 21.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd naar aanleiding van een brand in assistentiewoningen langs de Blankenbergse Steenweg. Agenten en brandweerlui slaagden erin alle 21 bewoners tijdig te evacueren. Eén bewoner werd afgevoerd met tekenen van een CO-vergiftiging. Ook één hulpverlener werd overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Rond 22.15 uur had de brandweer de brand onder controle. Over de precieze oorzaak van de brand is op dit moment nog niets geweten. Voorlopig blijft een deel van de Blankenbergse Steenweg afgesloten voor alle verkeer. Naar aanleiding van de brand werd het medisch rampenplan opgestart. De bewoners van de assistentiewoningen worden overgebracht naar een opvangcentrum in de buurt, waar psychosociale hulpverleners hen opvangen. “Samen met de hulpverleners nemen we zelf contact op met de families van de bewoners. We zorgen ervoor dat iedere bewoner terechtkan bij familie, in een andere zorginstelling in de omgeving of in een ziekenhuis in de regio”, zegt waarnemend burgemeester Minou Esquenet.

Drukke tweedaagse voor onze West-Vlaamse Rode Kruis hulpverleners. Na het incident met de Chiromeisjes Gisterenavond in Koekelare werd vanavond, naar aanleiding van een zware brand in een rusthuis in Brugge, het MIP voor de tweede dag na elkaar afgekondigd. Meteen werden alle middelen uitgerold, een VMP (Vooruitgeschoven Medische Post) werd opgesteld, Rode Kruis ziekenwagens uit verschillende afdelingen uit de provincie kwamen ter plaatse, en ook onze vrijwilligers van DSI (Dringende Sociale Interventie) melden zich om psychosociale bijstand te bieden, en met het nieuwe systeem van de federale overheid genaamd ‘Bits’ de registratie te doen van alle betrokken van dit incident.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.