Home > Video. Bekijk in primeur: de clip van ‘Wintermemories’ van Bruggeling Yvan Guilini

Video. Bekijk in primeur: de clip van ‘Wintermemories’ van Bruggeling Yvan Guilini

Geschreven op 23 maart 2021 om 14:59 door Mario De Wilde

Daags voor Valentijn was het -8 graden en overal lag er sneeuw in Vlaanderen. Het geschikte moment voor West-Vlaming Yvan Guilini om, 45 jaar na de officiële release, ‘Winter memories’ op een videoclip op te nemen. En dus was er een verhuizing van het geliefde hammondorgel naar het winterse Lillo, niet ver van dat ander vergeten dorp Doel. En jawel, het gaat bijzonder goed met de Bruggeling Yvan Guilini (74) die intussen in Wenduine woont. Zijn nieuw album ‘Music Forever’ wordt overal ter wereld enthousiast onthaald en staat intussen ook in onze eigen Vlaamse top-30. Binnenkort kan je (eindelijk) de videoclip van ‘Winter memories’ bekijken en dat na bijna een halve eeuw.

Maar liefst 100.000 keren ging de instrumentale single ‘Winter memories’ in 1976 over de toonbank. Jawel, toen stonden er nog instrumentale nummers in de hitparade. Van het gelijknamige album werden 50.000 exemplaren verkocht. En dan spreken we alleen over ons land. Gigantische cijfers waarvan artiesten in deze tijd alleen maar kunnen dromen. Yvan Guilini trad op in 27 landen. Ieder weekend opnieuw stond hij verschillende keren op het podium: in concertzalen, op festivals en in televisiestudio’s. In het BRT-radioprogramma Top 30 speelde hij vanaf 1977 acht jaar lang op zaterdagochtend eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment. Maar helaas bestond er nog geen videoclip. Dat kan je nu wel want ‘Winter memories’ is ook (eindelijk) visueel bekijken.

Bijzonder is dat Ivan nog altijd (en overal) huizen gaat afbreken en dat in weer en wind. “Tijdens mijn succesjaren ging ik heel het weekend optreden, maar de maandag daarna vond je mij gewoon op de werf. Het weekend betekende de showbizz voor mij, in de week waren het gewoon stuutjes en een pulle kaffie. De mensen bij wie ik de afbraakwerken doe, vinden dat soms vreemd als ze me herkennen. Welnu, het kan misschien raar overkomen, maar ik het dat harde werk nog altijd nodig. Trouwens, ik heb dan ook nooit het gevoel gehad dat ik een groot artiest was. Ik heb dat succes of de populariteit ook nooit nagestreefd. Noem me geen vedette of B.V., ik maak nog altijd muziek omdat ik dat enorm graag doe en omdat ik denk dat ik talent heb om mooie instrumentale nummers te componeren.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.