Home > Video. Bekijk en maak zelf projecties op Kortrijkse historische gevel Broelkaai 6

Video. Bekijk en maak zelf projecties op Kortrijkse historische gevel Broelkaai 6

Geschreven op 26 oktober 2022 om 09:28 door Mario De Wilde

De laatstejaarsstudenten Bachelor Devine (Digital Design & Development) palmen vrijdagavond 28 oktober de gevel van Broelkaai 6 in. Met een Interactive Projection Mapping nodigen ze inwoners en passanten uit om samen creatieve experimenten en mini-games uit te proberen. De installatie kadert in het programma van WONDER Creativity Festival.

De studenten bouwen in 1 week interactieve projecties waarbij het historische gebouw aan de verlaagde Leieboorden hun canvas vormt. Zo word je ondergedompeld in een digitaal spektakel dat je kan aansturen met smartphones, tablets en sensoren. De digital creatives van Devine vullen de avond met verschillende creatieve experimenten en mini-games. Elke 20 minuten laat een andere student het beste van zichzelf op de gevel verschijnen en kan je als publiek zelf deelnemen in hun projecten. Barco staat in voor het uitlenen van projectiemateriaal en schermen.

“Als innovatieve hogeschool met een waaier aan creatieve opleidingen kan Howest niet ontbreken op het WONDER-festival. In de Budafabriek nemen onze studenten van Industrieel Productontwerpen en Digital Design and Development (Devine) creatieve handen en brains op sleeptouw”, aldus Nikolaas Bouckuey, opleidingsmanager Howest – cluster Design Technology & Arts
Digitale makers van de toekomst
Digital Design & Development is een volwaardige bachelor van 3 jaar aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. Als Deviner gebruik je design-, development- en researchskills om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm te geven. Het hele curriculum is gesteund op deze 3 futureproof skills. In deze sector is Devine dé referentie voor toptalent. Eens afgestudeerd, ga je meteen aan de slag als Experience Designer, Front-end Developer, Interaction Designer, Motion Designer, Full Stack Developer, Mobile Developer of kortweg Deviner. Ontdek alles over deze opleiding op hun website.

Bekijk hier enkele beelden van vorig jaar en 2019

Praktisch
Vrijdag 28 oktober, 20 – 22u, Broelkaai 6

Gratis toegang

Voorzie warme kledij

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.