Home > Video. Avelgem kampioen van het rookvrij sport- of speelterrein

Video. Avelgem kampioen van het rookvrij sport- of speelterrein

Geschreven op 9 september 2021 om 09:42 door Mario De Wilde

Volleybalclub Kerdavo (Avelgem), Speelpleinwerking De Saenhoeve (Maasmechelen), en Rugby Mechelen bezorgden ons via een filmpje een overtuigend antwoord op die vraag. Als beloning voor dit goede voorbeeld, winnen zij nu een pakket met materialen van Generatie Rookvrij ter waarde van 275 euro. Kinderen hebben recht op gezonde speel- en sportplekken. Daarom organiseerde het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw dit voorjaar een wedstrijd om jeugdverenigingen en sportclubs te motiveren om het goede voorbeeld te geven aan hun leden en hun terreinen rookvrij te maken.

“Met deze wedstrijd willen we ook kleine verenigingen ondersteunen om werk te maken van een rookvrije plek waar kinderen kunnen sporten en spelen. Zo krijgen kinderen ook op deze plekken het gezonde voorbeeld,” zegt Dries Vandenbempt, stafmedewerker tabak bij Gezond Leven.

Daarom vroegen we speel- en sportclubs om ons een foto of filmpje te bezorgen met het antwoord op de vraag: waarom kiest jouw organisatie voor een rookvrij terrein? En ondanks de coronacrisis, lieten drie organisaties zich van hun creatiefste kant zien: speelpleinwerking De Saenhoeve, Rugby Mechelen en volleybalclub  Kerdavo  komen met hun filmpjes als overtuigende winnaars uit de bus. “We zijn trots een rookvrije club te zijn,” liet volleybalclub Kerdavo weten. We schenken hen nu een prijzenpakket t.w.v. 275 euro, met materialen die hen ondersteunen bij het rookvrij houden van hun terreinen.

Generatie Rookvrij is een beweging van burgers &  organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.