Home > Video. Amerikaanse rapper Coolio stond een maand geleden nog op Parkpop in Oostkamp

Video. Amerikaanse rapper Coolio stond een maand geleden nog op Parkpop in Oostkamp

Geschreven op 29 september 2022 om 11:37 door Mario De Wilde

De Amerikaanse rapper Coolio is gisteren in Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden. Coolio werd in de jaren 90 wereldberoemd met het beklijvende “Gangsta’s paradise”, uit de soundtrack van de film “Dangerous minds”, waar hij ook een Grammy voor won. Een doodsoorzaak is niet bekend. “Mijn hart is gebroken”, reageert actrice Michelle Pfeiffer, die aan “Dangerous minds” meewerkte. Coolio, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, begon zijn carrière in de jaren 80. Hij verwierf zijn plaats in de hip hop-geschiedenis met “Gangsta’s paradise” uit 1995, dat op de soundtrack van “Dangerous minds” stond. In die film, gebaseerd op waargebeurde feiten, vertolkt Michelle Pfeiffer een lerares die aan de slag gaat op een middelbare school in een achterbuurt in Californië. De hypnotiserende intro van “Gangsta’s paradise” is een sample uit “Pastime paradise” van Stevie Wonder uit 1976.

“Gangsta’s paradise” begint met een beroemd vers uit de psalm “The Lord is my shepherd”, (“De Heer is mijn herder”, red): “As I walk through the valley of the shadow of death” (“Al wandel ik door een donkere vallei”). Maar terwijl de originele psalm voortgaat met “I will fear no evil, for thou art with me” (“Ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij”), klinkt het in “Gangsta’s paradise” een pak grimmiger: “I take a look at my life and realize there’s nothin’ left” (“Ik kijk naar mijn leven en ik besef dat er niks meer over is”).

Ruim een maand geleden stond Coolio nog voor een volle wei op het podium tijdens Parkpop in Oostkamp. Hier alvast nog een postuum filmpje daarvan. Nog éénmaal voluit genieten…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.