Home > Video. Al eens gehoord van roundnet? In Brugge is het officieel erkend als ontspanningsvereniging

Video. Al eens gehoord van roundnet? In Brugge is het officieel erkend als ontspanningsvereniging

Geschreven op 11 maart 2022 om 10:50 door Mario De Wilde

De voorbije twee à drie zomers kon men langs de Brugse vesten, in bos of aan de zee af en toe verschillende groepjes zien lopen en springen rond een kleine trampoline. Deze dynamische balsport genaamd roundnet is een echte hype. Ook in Brugge is er nu een erkende spikeball-vereniging met vzw Roundnet Brugge. In ons land is roundnet sinds het begin van de coronacrisis aan een steile opmars bezig. In veel studentensteden trokken groepjes van vier studenten naar het park voor een spelletje roundnet, 100% coronaproof én helemaal conform de regels. “Het is ook zo dat voorzitter Tuur Demaegdt en secretaris Arthur Vanryckeghem spikeball, genoemd naar het Amerikaanse bedrijf dat de sport terug vanonder het stof haalde, of roundnet leerden kennen tijdens hun studies in Gent. Ze waren meteen verkocht, vonden in Brugge gelijkgezinden en begonnen in de zomer van 2020 met hun eigen vereniging”, vertelt schepen van Sport Franky Demon.

Bij spikeball slaan twee teams van twee spelers een bal heen en weer via een rond net op de grond. Via deze minitrampoline proberen de teams elkaar te verschalken. Spelers mogen 3 keer naar elkaar passen alvorens de bal terug op de trampoline te slaan. Valt de bal op de grond of lukt het een team niet om de bal terug op het net te krijgen, dan is het punt voorbij. “In Brugge willen we zoveel mogelijk mensen aan het bewegen en aan het sporten krijgen. Ik ben dan ook blij dat we er in onze stad een nieuwe, hippe sport als Roundnet bij hebben. Sinds eind 2021 is Roundnet door het college erkend als officiële ontspanningsdishipline en bij uitbreiding werd ook vzw Roundnet Brugge erkend als ontspanningsvereniging. Ze zijn daarmee ook de eerste spikeball-vereniging in Brugge”, aldus Demon.

De erkenning van Roundnet Brugge brengt voor de vereniging ook enkele voordelen met zich mee. “Zo kunnen ze het volgende werkjaar een werkingstoelage aanvragen bij de stad ter ondersteuning van hun algemene dagelijkse werking en staan ze vooraan in de rij om infrastructuur van de stad te reserveren”, geeft Demon nog mee. “Ik hoop alvast om hen regelmatig te zien spelen in de Brugse sportinfrastructuur.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.