Home > Vice-premier Vincent Van Quickenborne op bezoek bij Ministry of Solar in Ruiselede

Vice-premier Vincent Van Quickenborne op bezoek bij Ministry of Solar in Ruiselede

Geschreven op 28 september 2023 om 07:14 door Mario De Wilde

Eergisteren dinsdag bracht vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne een werkbezoek aan Ministry of Solar uit Ruiselede en wond er geen doekjes om: Innovatie en technologische ontwikkelingen spelen een grote sleutelrol in de energietransitie, maar ook een stabiel en transparant regelgevend kader met meer investeringszekerheid is urgent voor een energie-efficiënte, CO2- neutrale en duurzame samenleving.

Ministry of Solar, de energiepartner voor zakelijk Belux, Frankrijk en Spanje overtuigt door met haar zonne-energie -opwekking, -opslag en -beheer in te zetten op innovatie, integratie en combinatie van diverse zonnesystemen. Het ‘Smart Energy Management’ trok hierbij de volle aandacht van de Minister doordat in real-time technische prestaties op de voet gevolgd en gestuurd kunnen worden, en er een compleet inzicht verkregen wordt in de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen en het energieverbruik. Bovendien voorkomt deze tool de injectie van elektriciteit op het net wanneer de energieprijzen op de markt negatief zijn.

Verder stond de Minister in bewondering voor ons in-house ontwikkelde drijvende draagstructuur voor zonnepanelen om wateroppervlaktes productief te maken. Vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne heeft het plan opgevat om na zijn gesprekken met vooraanstaande innovatieve bedrijven uit de sector, te werken aan een stabiel, transparant en eenvoudig kader om sneller te verduurzamen en innoverende hernieuwbare energieprojecten te stimuleren.

Ministry of Solar installeert zonnepaneel – en batterij installaties voor industrie, landbouwbedrijven en overheidsinstanties in de 3 Belgische Gewesten, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Ministry of Solar biedt zijn klanten zowel sleutel op de deur projecten (EPC) als recht van opstal (PPA) projecten aan.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.