Home > Veurnse bermmeesters krijgen handige aanhangwagen: 38 vrijwilligers houden Veurne proper

Veurnse bermmeesters krijgen handige aanhangwagen: 38 vrijwilligers houden Veurne proper

Geschreven op 16 januari 2019 om 15:15 door Mario De Wilde

Maandagavond kwamen heel wat Veurnse bermmeesters samen in Stadskantoor De Seylsteen. Ze kregen het prototype te zien van een aanhangwagen die ze binnenkort kunnen gebruiken om hun werk te verlichten. Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Terecht, want het is hinderlijk, lelijk en kost de samenleving veel geld. Gelukkig zijn er in Veurne 38 bermmeesters aan de slag. Zij ruimen vrijwillig een ander zijn troep op. Plastic flessen in de graskant, zakjes in de grachten, hondenpoep op het voetpad, frisdrankblikjes bij de zitbanken. Iedereen ergert er zich aan! Ondanks de aanwezigheid van vuilnisbakken vinden sommige mensen het toch nodig om hun zwerfafval te laten rondslingeren. De bermmeesters pakken het probleem aan en trekken er elke week op uit om Veurne netjes te houden. Op zich zou de job van bermmeester niet moeten bestaan, want afval deponeren doe je gewoonweg altijd in een vuilnisbak. Maar dat gebeurt dus spijtig genoeg niet. Sommige bermmeesters gaan één keer per week op pad en verzamelen dan een volledige PMD- én restafvalzak. Het stadsbestuur geeft logistieke ondersteuning aan de bermmeesters. Zo krijgen ze een fluohesje, handschoenen, een grijper en afvalzakken. Bovendien worden de bermmeesters ook verzekerd voor mogelijke arbeidsongevallen. Om het werk flink te verlichten, zullen de bermmeesters binnenkort met een handig aanhangwagentje op pad kunnen gaan. Ze kregen gisterenavond alvast het prototype te zien.
Heel wat mogelijkheden

Het aanhangwagentje kan aan de fiets worden bevestigd, maar kan ook gebruikt worden om mee te stappen. Er is ruimte voor twee afvalzakken en er kunnen ook glazen flessen in geplaatst worden. De grijper kan ook op het wagentje worden bevestigd. Met dit wagentje zullen de bermmeesters niet meer met zware afvalzakken moeten sleuren. Wil je zelf aan de slag als bermmeester? Dan kan je je aanmelden via grondgebiedszaken@veurne.be

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “De bermmeesters verdienen terecht alle lof voor hun vrijwillige inzet om de omgeving proper te maken. Als wij hun werkmethodes om het zwerfvuil te bestrijden, kunnen vergemakkelijken door de inzet van een handig hulpmiddel als dit (aanhang)wagentje, dan is dit een win-win situatie. Het is ook goed nieuws voor het milieu. Nu nog de hardleerse vervuilers op andere gedachten brengen en Veurne zal nog zoveel mooier zijn… Aan de bermmeesters ligt het alvast niet!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.