Home > Veurnese voetbalkampioenenploegen officieel ontvangen door stadsbestuur

Veurnese voetbalkampioenenploegen officieel ontvangen door stadsbestuur

Geschreven op 3 juni 2022 om 16:36 door Mario De Wilde

Veurne is trots op haar sporters en plaatst ze jaarlijks met de uitreiking van de Sportawards in de kijker. Enkele voetbalploegen leverden het voorbije seizoen historische prestaties en dus zette het stadsbestuur hen nog eens extra in de bloemetjes met een officiële ontvangst. KSV Veurne werd kampioen in de tweede provinciale, met promotie naar de eerste provinciale als gevolg. Ook zaalvoetbalploeg ZVC Interieurcenter werd kampioen in z’n reeks. De U10 van Jeugdsport Veurne won dan weer de titel én de prestigieuze Cup van Het Nieuwsblad.
ZVC Interieurcenter is kampioen in eerste provinciale zaalvoetbal

ZVC Interieurcenter Dekeyser werd met vlag en wimpel kampioen in de hoogste provinciale reeks. Nadat zij alle pannen van het dak gespeeld hebben in de liga De Pluimen bij onze buren, koos de ploeg voor de West-Vlaamse Zaalvoetbal Bond. ZVC Interieurcenter speelde vanaf dan de wedstrijden in de Sporthal Noordstraat. Ze klommen vervolgens jaar na jaar naar een hogere reeks, tot in eerste provinciale waar ze dit seizoen nogmaals de titel pakten. Het palmares van de voorbije zes jaar is erg indrukwekkend, met 3 kampioenstitels.

Dit seizoen wonnen ze 24 van de 26 wedstrijden. ZVC Interieurcenter heeft een kern van 25 spelers uit de regio, waarvan er 15 Veurnaars in hun rangen zitten! U10 van Jeugdsport wint titel én Cup van Het Nieuwsblad Onder leiding van trainer Bart Cuvelier en afgevaardigde Sofie Vermeesch wonnen deze jonge spelers 21 op 24 competitiewedstrijden. Er werd slechts 1x verloren en 2x gelijkgespeeld. Naast de titel wisten ze ook de befaamde en felbegeerde Jeugdcup van Het Nieuwsblad binnen te halen. Een schitterende prestatie, want dit is een groots opgezet tornooi waarin ze maar liefst 6 rondes wisten te doorlopen. De U10 rekende in de finale af met tegenstander Bellegem. De ploeg draagt bovendien diversiteit hoog in het vaandel zit, want er zitten ook enkele meisjes in deze ploeg.
KSV Veurne pakt historische titel

Kampioen in derde provinciale, kampioen in tweede provinciale en nu dus promotie naar de hoogste provinciale reeks. Het stamnummer 80 heeft de voorbije jaren een unieke pagina in de clubgeschiedenis geschreven. Het eerste elftal, onder voorzitterschap van Johan Samyn en onder de goede zorgen van secretaris Pieter Kesteloot, kan een uitstekend rapport voorleggen. Dit is de verdienste van de hele groep die onder de deskundige sportieve leiding van Stijn Van Acker en zijn assistent David Christiaens de zeges aan elkaar wisten te rijgen. Van de 30 wedstrijden werden er 19 gewonnen, 8 gelijkgespeeld en slechts 9 verloren. Er werden in totaal 56 doelpunten gescoord en slechts 25 doelpunten geïncasseerd. Het had op het einde van het seizoen 2021-2022 een voorsprong van maar liefste 9 punten op de tegenstand. Opmerkelijk binnen KSV Veurne is de lokale verankering van spelers uit de regio. 64 van de 93 spelers (eerste ploeg, reserves en beloften) zijn Veurnaar. Pascal Sticker, schepen van Sport: “Ik ben een trotse schepen van Sport. Deze ploegen hebben Veurne jaar na jaar op de sportieve kaart gezet. Het was maar logisch dat we als Stad hen extra in de kijker hebben gezet Het stadsbestuur prijst tot slot ook de grote inzet van alle bestuursleden, sponsors, medewerkers en vrijwilligers en supporters. Een welgemeende dank voor al deze inzet. Heel veel succes met volgend seizoen!“

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.