Home > Veurne viert op 1 augustus (eindelijk) haar ereburger Will Tura

Veurne viert op 1 augustus (eindelijk) haar ereburger Will Tura

Geschreven op 20 juli 2021 om 16:57 door Mario De Wilde

We hebben er helaas een jaar moeten op wachten, maar op 1 augustus kunnen we dan eindelijk de tachtigste verjaardag van onze meest beroemde ereburger vieren! Will Tura wordt begin volgende maand gevierd in zijn geboortestad, met onder meer de onthulling van een standbeeld, een muzikale ode en een spetterend vuurwerk. De Keizer van het Vlaamse lied zal zelf ook even optreden.

Goed nieuws, want iedereen zal kunnen mee genieten van deze verjaardag! Visit Veurne zorgt met een scherm van 6 op 4 meter en heel wat stoelen dat je zorgeloos, gratis en coronaproof de viering zal kunnen meevolgen vanop de Grote Markt. De viering zelf is immers enkel op uitnodiging. De Grote Markt zal op 1 augustus helemaal verkeersvrij worden gemaakt. De horeca-uitbaters kunnen hun terras ook uitbreiden.

Het verjaardagsfeest start om 14.30 uur met de onthulling van een standbeeld in het Stadspark. Je zal dan een opvallend standbeeld kunnen bewonderen van een artiest die gans Vlaanderen heeft geroerd met zijn werk. Je zal bijna letterlijk de muziek horen! Achteraf is er bij de Kiosk een kleine receptie voor de genodigden. Om 17 uur zal Will Tura zelf voor kippenvel zorgen, want samen met Steve Willaert op vleugelpiano, geeft hij in de Sint-Walburgakerk een mini-concert. Het is nu al uitkijken naar de drie nummers die hij in dit indrukwekkende decor zal brengen.

De onthulling van het standbeeld en het mini-concert zullen live worden uitgezonden op het scherm dat op de Grote Markt zal staan. Je hoeft dus helemaal niets te missen van deze unieke momenten. Registreren of inschrijven om de viering op de Grote Markt te volgen is niet nodig. Het dragen van een mondmasker is wel verplicht!

Het feest wordt ’s avonds verder gezet!
Na het mini-concert verplaatst het feest zich naar de Grote Markt en is het voor iedereen toegankelijk. Enkele Vlaamse toppers brengen daar van 18 en 21 uur een muzikale ode aan de Keizer van het Vlaamse lied. Onder meer Jelle Cleymans, Jan Desmet en Barbara Dex hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Vanaf 21 uur zal je nog eens kunnen genieten van de grootmeester zelf, want het spectaculaire verjaardagsconcert van Tura 75 uit 2015 zal opnieuw worden uitgezonden op het grote scherm. Rond 22 uur doven we dan alle lichten en zal een spetterend muzikaal vuurwerk deze bijzondere verjaardag afsluiten.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.