Home > Veurne La Fête 2022 (o.a. met Het Zesde Metaal): opnieuw naar de Grote Markt

Veurne La Fête 2022 (o.a. met Het Zesde Metaal): opnieuw naar de Grote Markt

Geschreven op 14 juni 2022 om 19:46 door Mario De Wilde

Veurne La Fête keert terug naar de basis waar het 9 edities geleden allemaal begon! Na een vierdaagse editie in de REDDY Keukens Arena kan het enthousiaste publiek opnieuw naar de Grote Markt trekken, met als belangrijkste ingrediënten Belgisch toppers. Op vrijdag 2 september is Veurne de place-to-be!

Het Zesde Metaal

Met Skepsels gooide Het Zesde Metaal hun vijfde album de wereld in. Zonder grote gebaren, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. Maar er kwam meer… Na een 2 Meter Sessie bij onze noorderburen barstte de band van de goeste om zelf een unplugged album op te nemen. Op één dag blikten ze live 8 uitgeklede songs in: 6 bestaande songs en de cover van Everybody Hurts van REM en het bloedmooie Wachten, meteen ook de titel. Live is Het Zesde Metaal uitgegroeid tot een Belgische topper die nieuw werk afwisselt met een dozijn classics. ’t Is nog al nie naar de Wuppe op de Markt van Veurne!

Boom’n van de Weireld

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit, kortom: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n van de Weireld een eigen mening. Ze zingen die met eigen muziek en teksten in het Nederlands, West-Vlaams en Frans. Maar ook in het Frans-Vlaams. En in het West-Frans, Neder-Vlaams, Vlaams-Frans en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. Eigenlijk dus in alle talen tussen de Leie en de IJzer.

Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hoog in de kruinen versmelt chanson met een vleugje Franse pornopop, hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte en af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen. Of zoals Radio 1 hen noemde: Wereldmuziek uit de Westhoek!  Jonas Bel, schepen van Cultuur: “Na twee uitzonderlijke jaren zijn we verheugd terug te kunnen keren naar waar het allemaal begon, de Grote Markt. (Het begin van) de affiche klinkt alvast veelbelovend!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.