Home > Veurne hoopt op betere tijden en lanceert ZomerArena

Veurne hoopt op betere tijden en lanceert ZomerArena

Geschreven op 23 maart 2021 om 13:39 door Mario De Wilde

Als de coronacijfers richting de zomermaanden goed evolueren, komt er van 15 juni tot 5 september een tijdelijke arena voor podiumkunsten in het Sportpark. Veurnse verenigingen zullen er terecht kunnen om coronaproof voorstellingen, activiteiten of evenementen te organiseren. Ook eigen organisaties van Visit Veurne zoals de Zomervariaties zullen plaatsvinden in deze arena en ook externe organisatoren worden toegelaten. Je kan als ondernemer ook titelsponsor worden!

Veurne biedt, als de maatregelen dit zullen toelaten, alvast een leuk zomers perspectief! Op het grasveld van het Sportpark komt er een leuke stek waar cultuur en vrije tijd elkaar veilig kunnen ontmoeten. In de Zomerarena komt er een houten amfitheater en een bar waar je coronaproof kan genieten van bijvoorbeeld optredens of theatervoorstellingen.

Visit Veurne zal natuurlijk zelf gebruik maken van de Zomerarena voor de eigen organisaties. Maar voor de Veurnse verenigingen is er goed nieuws, want ze kunnen éénmalig kosteloos gebruik maken van de arena, ongeacht als er een toegangsprijs wordt gevraagd. Het gebruik van de Zomerarena voor een tweede organisatie blijft kosteloos, als de activiteit gratis toegankelijk is. Is het een betalende activiteit? Dan zal er wel een huurkost worden aangerekend vanaf 150 euro. Ook private organisatoren kunnen de Zomerarena huren. Veurnse ondernemers kunnen trouwens de Zomerarena sponsoren. Er zal in return voor de nodige visibiliteit worden gezorgd. Er wordt ook gezocht naar een titelsponsor! Je kan alle informatie opvragen via Visit Veurne, 058 55 33 31 of via infotoerisme@veurne.be.

Al heel wat scholen, verenigingen en andere organisaties zijn voor het idee gewonnen en hebben zich aangemeld om evenementen te organiseren. Nu al zijn er 35 eventdagen in de Zomerarena, goed voor een zomers gemiddelde van 1 op 2 dagen. Nog tot 1 mei kunnen organisatiedossiers worden ingediend bij Visit Veurne via www.veurne.be/organiseren-zomerarena.

Specificaties Zomerarena

De Zomerarena is afgesloten en helemaal coronaproof. Er is een zittribune voor 200 tot 250 toeschouwers in contactbubbels van 1, 2 of 4. Het podium is overdekt en is 9 op 8 meter groot. Achteraan is er een backstageruimte met sanitaire voorzieningen. Ook voor het publiek zijn er sanitaire voorzieningen. Organisatoren kunnen rekenen op een basisgeluidsinstallatie met een PA-installatie.

Foto stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.