Home > Verschillende straten en rijwielpaden in Beernem worden veiliger

Verschillende straten en rijwielpaden in Beernem worden veiliger

Geschreven op 24 april 2020 om 08:11 door Mario De Wilde

Ook in de moeilijke omstandigheden, timmeren (of beter werken) ze in Beernem verder aan de wegen… In de gemeenteraad van april (die overigens helemaal digitaal verliep) kwamen verschillende openbare werken aan bod: zowel de herinrichting van de Oudezakstraat, de Marcel Matthijsstraat als de aanleg van een vrijliggend fietspad richting Wingene. Burgemeester Jos Sypré licht toe dat voor de Oudezakstraat en Marcel Matthijstraat voor het eerste met een uitgebreid participatietraject werd gewerkt, waarbij de inwoners inspraak kregen in het ontwerp. Dit leidde tot de invoering van éénrichtingsverkeer in de Oudezakstraat, dit richting Knesselarestraat. Daarnaast wordt de Matthijsstraat ingericht als woonerf.

Volgens schepen voor openbare werken Claudio Saelens is het de bedoeling om het werk onmiddellijk aan te besteden. “Voor de uitvoering mikken we nog steeds om de periode tussen de september kermis van 2020 en de april kermis van 2021. Dit afhankelijk van de weersomstandigheden en de maatregelen rond de coronacrisis. Voorafgaandelijk moeten de nutsmaatschappijen nog een aantal aanpassingswerken uitvoeren.
Verder werd in dezelfde zitting de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams Gewest, de Vlaamse landmaatschappij en de gemeentes Wingene en Beernem goedgekeurd voor de aanleg van een vrijliggende fietspad richting Wingene. Burgemeester Jos Sypré (die ook bevoegd is voor mobiliteit) is alvast verheugd dat een nieuwe stap gezet is in dit dossier. “Dit past perfect in ons beleid dat voorziet om overal veilige fietspaden aan te leggen richting onze buurgemeente.” Volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens kan nu eindelijk het bestek opgemaakt worden en kunnen we in aanbesteding gaan, dan kunnen de werken in de loop van 2021 starten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.