Home > Vernieuwde UNIZO Kortrijk mikt op ‘Plein Publiek’ project en spoelt vooruit naar 2031

Vernieuwde UNIZO Kortrijk mikt op ‘Plein Publiek’ project en spoelt vooruit naar 2031

Geschreven op 6 maart 2024 om 08:35 door Mario De Wilde

Het gaat hard voor UNIZO Kortrijk. Een paar weken terug kondigde het bestuur hun nieuwe voorzitter aan (Pieter-Jan Mollie n.v.d.r) en vorige week was er de voorstelling van de eerste negen leden van het nagelnieuwe bestuur en nu alle details van hun lanceringsevent ‘2031’. Dat gebeurde in de Sint-Rochus kerk. “We bouwden de voorbije maanden hard aan de inhoud van onze vereniging. Een concreet, waardevol en gericht aanbod naar alle ondernemers. Dat, en zoveel meer, stellen we graag voor met een knaller van formaat: 2031” aldus de voorzitter.

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Wat als we in de drie domeinen ondernemen, leven en beleven vooruitspoelen naar 2031? Dat is de insteek van het lanceringsevent van UNIZO Kortrijk. Waarom 2031? Het is niet toevallig het omgekeerde van 1302. Een subtiele knipoog naar de stadscultuur (Musical 1302 n.v.d.r.). Al liggen de kaarten nu gelukkig helemaal anders. Daar kunnen we niet omheen. En dat hoeft ook niet.”

Aan elk domein koppelen ze een spreker die de genodigden meeneemt. CEO van UNIZO Danny Van Assche opent met een beklijvende sessie over toekomstgericht ondernemen. Tom Hillewaere, bezieler van de musical 1302 en verantwoordelijke Kortrijk Cultuurhoofdstad, komt ons tonen hoe de stad eruitziet als we de overwinning binnenhalen. Tot slot neemt Nikolaas Boucquey van HOWEST ons op sleeptouw met inzichten in de stad van 2031, gekoppeld aan hun unieke bachelor: Built Environment.

UNIZO Kortrijk huurde er de (recentelijk overgenomen) Sint-Rochus kerk voor af. Een unieke locatie, in het hart van de stad. ION begint er de komende jaren aan het ‘Plein Publiek’ project dat recent ook in de kerk werd voorgesteld.

Interactieve moderatie, future expo & holy afterparty

UNIZO Kortrijk wil de lat hoog leggen en blijft weg van de klassieke events. “De reden dat we lanceren in april is omdat we sowieso geen klassieke nieuwjaarsreceptie willen. We waren ook nog niet klaar. We willen écht inhoud bieden op een unieke manier en op het juiste moment”, aldus Damien Rapoye.

Verwacht geen ellenlange passages want elke presentatie zal max. 20 minuten duren. Annelies Blomme zal het geheel modereren. “Het unieke is dat we gedurende een slot van anderhalf uur de presentaties willekeurig op het publiek loslaten. Tussendoor zorgen we voor korte snippets, interviews & visuele effecten. Het wordt uniek!” besluit Blomme.

Samenwerking met tal van nieuwe partners

De organisatie van dergelijke evenementen kan enkel met stevige partners. UNIZO Kortrijk pakt uit met Stad Kortrijk (logischerwijs), Futurn, ION, Landmarck & Martha. De meesten krijgen elk een stand op de future expo in de Sint-Rochus Kerk, waar de avond mee start. Een letterlijke blik naar de toekomst met (voor Stad Kortrijk) de 12 grote openingen dit jaar, inzoomen op Landmarck … Daarnaast ondersteunen structurele partners Fluvius, Vlaio, Liantis & KBC het evenement.

Actief inzetten op de toekomst is niet onbekend voor onze stad. Zo pakt gewaardeerde partner Hangar K uit met het FTI-festival. Een 6-daags festival over technologie en innovatie van 16-21 maart 2024. “We hadden onlangs een overleg met de organisatie van FTI. Boeiend om te zien hoe nauw onze lijnen kruisen. Eén en al toekomst. We ondersteunen hen ook maximaal en zakken met een mooie UNIZO-groep af naar zowel het festival als de club of the future. Of ons bestuur kan dansen? Dat gaan we ontdekken!” geeft een enthousiaste Mollie mee.

Mikken op 200 ondernemers, korting als UNIZO-lid

Een lanceringsevent steunt, naast de partners, op de nodige inkomsten. Tickets kosten €75 (excl. btw) als UNIZO-lid en €90 (excl. btw) als niet-lid. Elk ticket omvat de toegang, catering, drinks, goodiebag & herinneringen tot (minstens) 2031. Tickets te bestellen via unizokortrijk.be!

Het bestuur mikt op een 200-tal ondernemers, vanuit alle sectoren. “UNIZO leden krijgen, omdat dit de gewoonte is, korting. Al is het de bedoeling om elke ondernemer te verwelkomen. Ons aanbod is er voor iedereen. Lid of geen lid.” besluit Maxim Leirman.

Voltallig bestuur en al zicht op tweede event

De lancering van de eerste namen van het bestuur én oproep naar meer vrouwelijke ondernemers heeft zijn werk gedaan. UNIZO Kortrijk klopt momenteel af met een bestuur van 14 leden, waaronder 4 vrouwen (5 nieuwe leden). Ze staan nog niet allemaal op de foto. Een diverse, (h)echte groep ondernemers. Klaar om te knallen!

Het eerste event in het verschiet of het tweede komt al op de agenda. Aan élke ondernemer die de krak in klantenservice wil worden? Noteer alvast woensdag 19 juni 2024 in de agenda. UNIZO Kortrijk kon, samen met UNIZO West-Vlaanderen, een nationale topspreker strikken voor een ‘one night only’ event in onze stad. Meer info binnenkort.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.