Home > Vernieuwde Rookopsite in Reningelst feestelijk geopend

Vernieuwde Rookopsite in Reningelst feestelijk geopend

Geschreven op 3 oktober 2023 om 07:34 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend vierde Reningelst feest. De Rookopsite werd na grondige vernieuwingen officieel geopend. Heel wat lokale verenigingen en ondernemers werkten mee aan de feestelijkheden. De opening werd een dag vol workshops, muziek en lekkers. Je zag er onder andere rolstoeldansgroep Duo, dansschool Donatha en de lokale badmintonclub aan het werk. Chiro Dokio, de Kinderbrouwerij, Bierclub Zoetendaal, OKRA Reningelst, De Vlaamsche Vrienden, Ferm, Gezinsbond Reningelst en Kunstacademie Poperinge brachten animatie voor jong en oud.

Buurtsalon en speelplein
In de mouttoren opende een nieuw buurtsalon de deuren, het vierde al in Poperinge. Lokaal Dienstencentrum De BuurtBres organiseert er verbindende activiteiten, zoals een verjaardagsfeest voor 80-plussers en ‘Kuj eki help’n’-sessies voor digitale hulp. Ook de Kunstacademie krijgt er een vaste stek. In de dorpsbib kan je elke dinsdag terecht van 16 tot 18 u.

De koer van de Kinderbrouwerij en de speelweide werden gerenoveerd dankzij subsidies van de Vlaamse overheid. Kinderen mochten mee beslissen welke speeltoestellen er zouden komen. Het speelplein is nu vrij toegankelijk voor publiek. De Kinderbrouwerij en het nieuwe buurtsalon vormen samen een plek van ontmoeting, verbinding en ontspanning.

Erfgoedhalte
De Rookopsite is een historische plaats, die de voorbije decennia enorm geëvolueerd is. De oudste gebouwen op de site dateren uit het midden van de 17de eeuw en maakten deel uit van een brouwerij. In 1997 werd de site beschermd als monument. Je kan de vernieuwde mouttoren nu beklimmen om te genieten van het mooie uitzicht. Tijdens de openingsuren van het buurtsalon kan je ook een dubbel glasraam van Lucien De Gheus bewonderen. De kunstenaar maakte de historische gebrandschilderde ramen in 1968, ze hingen eerder in het gemeentehuis van Reningelst. Bij de nieuwe erfgoedhalte van CO7 lees je alles over het rijke verleden van de site en het verhaal achter het glasraam.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.