Home > Vernieuwde Loodswezen in Nieuwpoort-Bad officieel geopend

Vernieuwde Loodswezen in Nieuwpoort-Bad officieel geopend

Geschreven op 23 juni 2022 om 08:49 door Gino Ester

In het oude gebouw van het Loodswezen in Nieuwpoort-Bad bevindt zich voortaan een cafetaria, museum, restaurant en rooftop bar. Drie West-Vlaamse ondernemers kregen vier jaar geleden de concessie van het loodswezengebouw op de Zeedijk in Nieuwpoort. Maar pas nu is de afgewerkte horecazaak volledig openen op die locatie. Het verhuizen van de antenne voor de communicatie met de schepen was het moeilijkste.

Het Loodswezen staat er sinds 1902. Na beide Wereldoorlogen moest het telkens herbouwd worden. Het huidige gebouw dateert van 1958. Collin Lagrou, opgegroeid in Nieuwpoort en uitbater van Immo Eurimas, wou dit typerende gebouw niet zien verdwijnen. Met de West-Vlaamse ondernemers Jef De Kinder en Peter Sobry vond hij twee partners. De drie ondernemers verkregen in 2018 de concessie die loopt tot 2045.

Het interieur is doorspekt met foto’s die de geschiedenis van het Loodswezen vertellen. Deze historisch belangrijke afbeeldingen komen uit de privécollectie van ondermeer Walter Lelièvre, stadsarchivaris in Nieuwpoort. De takeaway bar op het gelijkvloers is al een tijdje open. Voortaan is ook het restaurant op de eerste verdieping geopend. En als laatste opent dit weekend de rooftop bar en terras. Het Brugse cateringbedrijf Cardinal staat in voor de uitbating van het horecagedeelte. Momenteel is het Loodswezen op maandag en dinsdag gesloten maar in juli en augustus kan je er elke dag terecht.

Info: www.loodswezennieuwpoort.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.