Home > Vernieuwde GP Jean-Pierre Monseré van zondag a.s. voor het eerst live op tv

Vernieuwde GP Jean-Pierre Monseré van zondag a.s. voor het eerst live op tv

Geschreven op 8 maart 2019 om 17:06 door Mario De Wilde

De achtste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré komt zondag aan in het centrum van Roeselare. De wedstrijd zit volledig in het nieuw en zal voor het eerst ook op televisie te zien zijn. De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré zal zondag voor het eerst in het voorjaar gereden worden. De vorige zeven edities vonden telkens in de zomer plaats. De organisatie gaf al lang aan dat ze zocht naar een alternatief. “Door het wegvallen van de wedstrijd in Ichtegem was er in het voorjaar een plaats vrijgekomen op de wielerkalender”, zegt Rino Vandromme, voorzitter van de organiserende wielerclub De Mandelzonen. “Op deze manier kunnen we grotere teams en renners aan de start krijgen. Zo komt World Tourteam Lotto-Soudal met een volledige ploeg af. Verder starten ook elf procontinentale teams waaronder Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise. Helaas konden we Deceuninck-Quick Step dit jaar niet strikken.” Al gaf teammanager Patrick Lefevere vorige week aan dat hij daar verandering wil in brengen.

Rino Vandromme, Organisator
“Met de nieuwe datum kunnen we enkele mooie teams aan de start krijgen”
De organisatie sloot zich ook aan bij de Bingoal Cycling Cup, een criterium van acht Belgische wielerwedstrijden. Zo zal de GP Jean-Pierre Monseré voor het eerst op televisie uitgezonden worden. Liefhebbers kunnen op zondag afstemmen op Sporza of Eurosport om de koers te volgen.

Gitsberg

“We besloten meteen ook om het parcours volledig om te gooien. Zo kunnen we het toch iets pittiger maken”, zegt Vandromme. De start ligt dit jaar in Aalter, de aankomst in het centrum van Roeselare. “Aalter is een zeer toffe stad die ons heel wat medewerking heeft verleend. Via een grote lus van een honderdtal kilometer die ook langs onder andere Tielt zal passeren, komen de renners aan op het De Coninckplein in Roeselare. Daar wordt nog een aantal plaatselijke rondes gereden, met de Gitsberg inbegrepen. De aankomst ligt net zoals vroeger opnieuw in het centrum van de stad.” De Grote Prijs is een eerbetoon aan de betreurde Roeselaarse wielerkampioen Jean-Pierre Monseré. Hij kwam op 15 maart 1971 om het leven tijdens een wedstrijd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.