Home > Vernieuwd speelveld voor gemeenteschool De Blauwe Poort in Kortrijk

Vernieuwd speelveld voor gemeenteschool De Blauwe Poort in Kortrijk

Geschreven op 9 juni 2022 om 17:42 door Mario De Wilde

Op de Halenplein-site van de Gemeentelijke Basisschool in Kortrijk werd het speelveld met speeltuigen vernieuwd. Dit past in de strategie van de school om de speelplaatsen duurzamer, aantrekkelijker en uitdagender te maken. In 2021 werd het terrein gebruiksklaar gemaakt en werd er al door de kinderen klein fruit aangeplant. In 2022 volgde de realisatie van een tweede fase. Nadat in overleg met de leerkrachten een plan werd opgemaakt door Nester, kon de uitvoering starten in het voorjaar. De stad investeerde hiervoor 12.000 euro om de speelplaats groener en aantrekkelijker te maken. Uiteraard werd bij de uitvoering steeds gekozen voor duurzame materialen. Ook de vestiging in Kooigem zal later dit jaar nog een vernieuwde speelplaats krijgen.

“We blijven inzetten op onze gemeenteschool met vestigingen in Kooigem en op het Halenplein. Het heringerichte groene speelveld zal ongetwijfeld voor veel speelvreugde zorgen bij de kinderen! Intussen worden ook interessante inzichten verworven via het Erasmus+ project, waar ook de kleuters zelf al eens over de landsgrenzen heen kunnen kijken” aldus Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Erasmus+ project EARTH
De Gemeentelijke Basisschool coördineert intussen ook een Europees Erasmus project. Samen met partnerscholen uit Cyprus en Slovenië leert ze kleuters duurzaam handelen. Zo dragen de kleuters hun steentje bij om het klimaatprobleem aan te pakken. In het najaar van 2021 kwamen de partnerscholen op bezoek in Kortrijk. Het tweejarig project focuste in het eerste jaar op het weer, klimaat en seizoenen in de verschillende landen. In het tweede schooljaar wordt vooral ingezet op lokale seizoensgebonden voeding. De kleuters uit elke school komen met elkaar via videocalls in contact.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.