Home > Verlichte zwaan en tunnel dit jaar eye-catchers van Wintergloed in Brugge

Verlichte zwaan en tunnel dit jaar eye-catchers van Wintergloed in Brugge

Geschreven op 12 oktober 2023 om 08:31 door Mario De Wilde

Wintergloed komt terug van vrijdag 24 november tot en met zondag 7 januari!
Ook dit jaar weer laten we onze inwoners en de bezoekers van onze stad genieten van een warme en gezellige eindejaarsfeer. De lichtbelevingswandeling, de kerstmarkt, de schaatspiste, de winterbar, eindejaarshopping … het zijn allemaal elementen die elkaar versterken en zo bijdragen aan een sfeervolle winterbeleving in Brugge.

Brugge ontdekken op de meest magische manier? Dat kan tijdens de Lichtbelevingswandeling! Al voor het vijfde jaar op rij laten we Brugge schitteren tijdens Wintergloed met een prachtig lichtparcours. De nieuwe lichtbelevingswandeling ‘Aurora’ geïnspireerd op het Noorderlicht is een warme winterwandeling van 2.5km langs 10 unieke lichtinstallaties. Het parcours loopt langs verborgen maar verrassende plekken in de stad. Verbonden met een blauwe gloed word je bij elke installatie ondergedompeld in een andere wereld en beleef je een moment van ontroering en verwondering.

Story of the Swan: gigantische zwaan op een watergordijn aan het Jan Van Eyckplein of lichtgevende ringen op de Burg:

Laat je meeslepen in dit poëtisch liefdesverhaal van twee zwanen op de Brugse wateren. Het doorzicht op de Reien zorgt voor een unieke voorstelling die ongetwijfeld een moment van verwondering creëert.

Submerged: dynamische, lichtgevende ringen op de Burg. 

Mysterie, schoonheid en verwondering. Laat je meeslepen in de magie van de onderwaterwereld en kijk naar boven om te genieten van het schouwspel dat zich aan het oppervlak afspeelt.

Cuniculus: grote lichtinstallatie aan het Rijksarchief

Omgeven en zachtjes gestuwd door een samenspel van licht en geluid word je weg van de Burg geleid. Zachte kleurtinten vullen het Aurora pallet aan en omhullen je met een deken van warmte op weg naar de volgende verwondering.

Dagelijks van 17.00u tot 00.00u. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.