Home > Verkeerslichten aan de Sint-Andreaslaan in Beernem worden conflictvrij

Verkeerslichten aan de Sint-Andreaslaan in Beernem worden conflictvrij

Geschreven op 21 januari 2023 om 08:14 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de verkeerslichten van de Sint-Andreaslaan conflictvrij inrichten, waardoor de veiligheid van de fietsers er aanzienlijk vergroot. De oversteekplaats aan Kleuterweelde wordt beter geaccentueerd. “Dit is zeer goed nieuws”, verwoordt burgemeester Jos Sypré, die ook de bevoegdheid mobiliteit draagt. “We zijn hiervoor al lang in overleg. De gevaarlijke punten werden door de buurt aangekaart tijdens het verkeersleefbaarheidsonderzoek, alsook door de kindergemeenteraad en tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad”.

Door de verkeerslichten van de St.-Andreaslaan, ter hoogte van ‘Onze Keuken’ conflictvrij uit te rusten wordt het veel veiliger voor fietsers om het kruispunt te dwarsen. “Komende van het station, fietsen richting Beernem zorgt wel eens voor conflictsituaties door het indraaiend (zwaar) verkeer. Met de nieuwe lichtenregeling zullen op eenzelfde moment geen kruisende bewegingen meer mogelijk zijn.

De extra signalisatie aan de oversteekplaats langs de St.-Andreaslaan ter hoogte van het gemeentelijk park Kleuterweelde zal de zichtbaarheid van het zebrapad verbeteren en de veiligheid van wie er oversteekt vergroten. “Die oversteekplaats maakt deel uit van een verkeersveilige verbinding die zeer veel gebruikt wordt door fietsers en voetgangers” Burgemeester Jos Sypré dankt het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen en zal er mee op toezien dat de beide belangrijke verkeersingrepen er snel komen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.