Home > Vergeet Cultuur en Toerisme Veurne. vanaf nu is het Visit Veurne

Vergeet Cultuur en Toerisme Veurne. vanaf nu is het Visit Veurne

Geschreven op 25 juni 2019 om 08:14 door Mario De Wilde

Vergeet de namen Toerismebureau, Toeristische Dienst of Cultuur en Toerisme. Vanaf nu kunnen onze inwoners en bezoekers terecht bij Visit Veurne. Naast de nieuwe naam kan de dienst ook uitpakken met een betere service voor mensen met een gehoorapparaat. Iedereen kan bij Visit Veurne terecht! Dat is de boodschap achter de nieuwe naam. Voor heel wat inwoners waren de oude namen een drempel om binnen te stappen bij de dienst op de Grote Markt. Nochtans is dit helemaal niet nodig, want Visit Veurne bundelt activiteiten en evenementen voor zowel inwoners als bezoekers. Is het om in te schrijven voor de Zomervariaties, om info te vragen over Kiosk Matinee of om als toerist meer te weten te komen over Furnival of gegidste stadswandelingen? Uit in de stad? Dan is er maar één adres, Visit Veurne!

De dienst kan al meteen uitpakken met goed nieuws voor mensen met een gehoorapparaat. De balie beschikt nu over een ringleiding. De baliemedewerker en de persoon met een gehoorapparaat kunnen via een micro en een aangepaste telefoon met elkaar communiceren. Dankzij een ringleiding horen personen met een hoorapparaat informatie zonder storende omgevingsgeluiden. Het geluid dat uit de luidsprekers komt, wordt via een lus in een elektromagnetisch veld omgezet. Zet je het hoorapparaat op de T-stand, dan zet het apparaat dit elektromagnetisch veld opnieuw om in geluid. Zo hoor je enkel het relevante geluid en niet langer de storende omgevingsgeluiden. Het doel is om dit systeem bij alle balies van Veurne te introduceren.

(©)Foto Visit Veurne

1 reactie

Gilbert Vanlerberghe
Geschreven op 2019-06-28 22:48:28
Beste, In de stadsmagazine juli-aug. waren we verbaasd te vernemen dat Visit Veurne een 'Boete Foto-wandelzoektocht' organiseert met de Boetprocessie als thema. Hiermee herneemt Visit Veurne een initiatief dat vorig jaar door de Sodaliteit werd georganiseerd. We hebben geen bezwaar dat Visit Veurne dit initiatief overneemt, integendeel. We menen echter dat Visit Veurne op zijn minst de Sodaliteit had mogen inlichten over dit initiatief vermits de Sodaliteit de Boetprocessie organiseert. Beste groeten, G. Vanlerberghe, prefect van de Sodaliteit

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.