Home > Verenigingen kwamen op straat in Hooglede en Gits

Verenigingen kwamen op straat in Hooglede en Gits

Geschreven op 15 maart 2022 om 15:21 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend organiseerde de gemeente Hooglede een zwerfvuilactie met verenigingen langsheen alle straten van Hooglede en Gits. 17 verenigingen schreven zich in om achtergelaten afval te ruimen en de wegbermen er netjes te laten uitzien. De vrijwilligers haalden 725 kilo aan afval op. De gemeente staat in voor de ophaling en afvoer van dit afval. Zaterdagochtend was het weer zover. Een 80-tal vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de wegen van Hooglede en Gits af te schuimen op zoek naar afval. Van klein tot groot visten ze glazen flessen, plastieken dozen en blikjes uit de beken, wegbermen en straten.

Naast een massa drankverpakkingen werden diverse kledingstukken, autobanden (7stuks) en vele glazen flessen gevonden. Opmerkelijk was de grote hoeveelheden isolatiepanelen die her en der verspreid lagen, een gevolg van de laatste zware stormen, die ons land geteisterd hebben. De verenigingen betreuren dat er mensen zijn die de natuur niet in ere houden en het openbaar domein eerder zien als een plaats waar ze hun afval snel kwijt kunnen. Tegen de middag werd het afval verzameld aan sporthal Ogierlande te Gits. Daar werden de vrijwilligers door de gemeente getrakteerd op een drankje en boterhammen met beleg en soep. Op die manier kon over het nodige afvalleed wat nagekaart worden en konden de vrijwilligers opnieuw op krachten komen.

Een volgende zwerfvuilactie is gepland op zaterdag 8 oktober dit jaar. Het gemeentebestuur zorgt ook dan weer voor de nodige logistieke steun door het ter beschikking stellen van het gebruikelijke materiaal en de hulp bij ophaling ervan. Verenigingen, die willen helpen, mogen zich nog steeds aanmelden bij de dienst Milieu.

De gemeente zorgt ook dan weer voor het nodige materiaal en trakteert ’s middags alle helpers met een broodje en een drankje. Deelnemende verenigingen en jeugdbewegingen krijgen voor het opruimen van zwerfvuil een subsidie van de gemeente.

Deelnemende verenigingen waren:

Bevercomité
Chiro De Pretmakers Gits
Chiro St Joris
Gezinsbond Gits
Gezinsbond Hooglede
Ieperstraat comité
OKRA Gits
Onledemolencomité
Samana Hooglede
Scouts Gits
Spellenclub ‘Altijd Prijs’
TC Onledemolen
VPA Sleihage
Vyfweghenende
Wandelclub ‘Voetje voor Voetje’
WTC de IJzerzonen
Yokkerstraat

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.