Home > Verenigingen Hooglede en Gits verzamelden 54 zakken restafval, 75 zakken PMD en 17 emmers met glas

Verenigingen Hooglede en Gits verzamelden 54 zakken restafval, 75 zakken PMD en 17 emmers met glas

Geschreven op 24 april 2023 om 15:18 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag organiseerde de gemeente Hooglede een zwerfvuilactie met verenigingen langsheen de straten van Hooglede en Gits. Hoewel de zon forfait gaf, stonden 14 verenigingen klaar om achtergelaten afval te ruimen en de wegbermen er netjes te laten uitzien. De vrijwilligers haalden 54 zakken restafval, 75 zakken PMD en 17 emmers met glas op. De gemeente stond in voor het ophalen en de afvoer van het afval.

Zaterdagochtend was het weer zover. Meer dan 100 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de wegen van Hooglede en Gits af te schuimen op zoek naar afval. Van klein tot groot visten ze glazen flessen, plastieken dozen en blikjes uit de beken, wegbermen en straten.

Naast een massa drankverpakkingen werden een koffiezet, een strijkijzer, een douchekop en verschillende glasramen (enkel glas) gevonden. de grote hoeveelheden isolatiepanelen die her en der verspreid lagen, een gevolg van de laatste zware stormen, die ons land geteisterd hebben. Hoewel de verenigingen vol enthousiasme de straten aflopen om alles er netjes te laten uitzien, blijft het een spijtige zaak dat er nog steeds mensen zijn die de natuur niet in ere houden en het openbaar domein eerder zien als een plaats waar ze hun afval snel kwijt kunnen.

Tegen de middag werd het afval verzameld aan sporthal Ogierlande te Gits. Daar werden de vrijwilligers door de gemeente getrakteerd op een drankje en boterhammen met beleg en soep. Op die manier kon over het nodige afvalleed wat nagekaart worden en konden de vrijwilligers opnieuw op krachten komen. Ook volgend jaar zal de gemeente klaarstaan om zwerfvuilacties te organiseren. Verenigingen die dan opnieuw willen helpen mogen zich vanaf nu aanmelden bij de dienst Milieu via milieu@hooglede.be.

De gemeente zorgt ook dan weer voor het nodige materiaal en trakteert ’s middags alle helpers met een broodje en een drankje. Deelnemende verenigingen en jeugdbewegingen krijgen voor het opruimen van zwerfvuil een subsidie van de gemeente.

Deelnemende verenigingen editie voorjaar 2023:

Cultuurvereniging Gits
Chiro De Pretmakers Gits
Onledemolencomité
OKRA Gits
Wandelclub ‘Voetje voor Voetje’
Ferm St Jozef (De Geite)
Gezinsbond Gits
Ieperstraatcomité
Samana Hooglede
De Yokkerstraat
Vyfweghenende
Bevercomité
Straatcomité Koningstraat
Spelletjesclub ‘Altijd Prijs’

Foto: Organisatoren en vrijwilligers met ‘hun buit’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.