Home > Verdere stappen na brand in nieuw zwembad Kortrijk: geen kwaad opzet maar lange(re) heropbouw

Verdere stappen na brand in nieuw zwembad Kortrijk: geen kwaad opzet maar lange(re) heropbouw

Geschreven op 27 februari 2019 om 15:06 door Mario De Wilde

Afgelopen nacht was er een hevige brand in de gebouwen van het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide. Iets voor 23 uur kwam een eerste melding binnen in de centrale, de hulpdiensten kwamen ter plaatse en na anderhalf uur was de brand grotendeels onder controle. Deze middag was er een overleg met alle betrokken partijen, de hulpdiensten en de stadsdiensten.

De voorlopige vaststellingen zijn:
1.Er is zekerheid dat er geen kwaad opzet is. Het gedetailleerde onderzoek over de precieze oorzaak loopt nog.

2.S&R Groep-LAGO en de stad Kortrijk hebben beslist om de activiteiten die gepland stonden deze namiddag (persconferentie opening), vrijdagavond (opening) en dit weekend (openingsweekend) af te gelasten. In tussentijd blijft het bestaande zwembad Mimosa open. Zwembad Lagae in Heule bleef sowieso al open. Vanaf zaterdag (2/3) tot zondag (10/3) houden we Heule Lagae extra open. Van 10 uur tot 21 uur voor 2 euro vanaf 4 jaar. Mimosa wordt ook aan diezelfde uren en voorwaarden open gehouden. Personeel LAGO wordt ingeschakeld. Scholen krijgen woensdag 6 maart communicatie rond de eerste schoolweek na de krokusvakantie.

3.Wanneer het nieuwe zwembad wel zal kunnen openen, hangt af van de inspectie die men zal uitvoeren samen met de expert, de brandweer, de politie en de aannemers. We willen de absolute veiligheid kunnen garanderen voor we het nieuwe zwembad openen. Momenteel ziet het ernaar uit dat men eerst het sportbad zal kunnen openen en pas later het recreatieve bad.

4.Voor alle vragen van bezorgde inwoners, ouders, zwemmers, sportclubs,… kan u terecht op de website van de stad Kortrijk www.kortrijk.be en bij het gratis meldpunt 1777 van de stad. We hebben sinds deze ochtend een 40-tal meldingen gekregen van bewoners die roetdeeltjes gevonden hebben in hun tuin, op de openbare weg en op privaat domein. De medewerkers van team Nette Stad zijn ondertussen volop bezig met het vegen van de straten op het openbaar domein. Meer informatie over roet kan u online terugvinden op de website: is er sprake van schade, neem dan zeker contact met uw verzekeraar. Voor de verzekeringsgegevens van LAGO kan u terecht op kortrijkweide@lago.be.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne wil de hulpdiensten uitdrukkelijk danken voor hun uitstekende werk. Deze nacht waren er meer dan 30 voertuigen en 120 hulpverleners aanwezig. Zonder hen zou de schade veel erger zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.