Home > Verdachte in Kortrijk opgepakt die overal met valse 50 euro briefjes betaalde

Verdachte in Kortrijk opgepakt die overal met valse 50 euro briefjes betaalde

Geschreven op 6 januari 2022 om 08:51 door Mario De Wilde

Zopas kon de politiezone VLAS, mede dankzij het cameranetwerk in Kortrijk, de dader oppakken die in het centrum van de stad op minstens twee verschillende locaties probeerde te betalen met een vals bankbiljet van 50 euro. Die dag, omstreeks 18.40 uur, werd de PZ Vlas gealarmeerd door de alerte uitbater van een nachtwinkel. Een klant wilde er een pakje sigaretten betalen met een vals briefje van 50 euro. Meteen nadat de verdachte betrapt was, vluchtte hij te voet weg. Via de camerabeelden uit de nachtwinkel kon de politie een duidelijke beschrijving doorsturen naar alle politieteams op het terrein. En via de camerabeelden uit de Kortrijkse binnenstad kon de vluchtweg van de verdachte in kaart gebracht worden.
Er kwam ook een tweede melding binnen, het ging om een geslaagde betaling met een vals briefje van 50 euro, deze keer in een frituur. Na een korte zoekactie werd de verdachte herkend en opgepakt aan het station van Kortrijk.
Momenteel wordt onderzocht of de verdachte ook betrokken is bij eerdere pogingen tot betaling met een vals briefje van 50 euro die bij de politie gemeld werden in de eindejaarsperiode.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.