Home > Verborgen adresje in Ramskapelle: Restaurant De Terp

Verborgen adresje in Ramskapelle: Restaurant De Terp

Geschreven op 18 januari 2020 om 13:17 door Mario De Wilde

Slijp je messen scherp, want het smakelijkste vlees vind je in De Terp. Op zoek naar een echt origineel  en verrassend adresje? De Terp, in hartje Ramskapelle en op enkele minuten van onze kust, zal je van de eerste tot de laatste seconde verbazen. Marnix en Christine leggen sinds twee jaar hun ziel en zaligheid in dit origineel barbecuerestaurant. ‘Nie neute, nie pleuje’, zoals dat heet… Beide inwoners van Ramskapelle hadden 32 jaar een slagerij in Gent en weten als geen ander wat lekker sappig en gezond vlees is. In de Terp ga je voor één menu (€ 36), én je zult het je niet beklagen. Na een bordje ambachtelijk fingerfood, begint het echte avontuur met churrasco, een Zuid-Amerikaanse barbecue die een beetje vleesliefhebber ooit geproefd moet hebben. En dat zoveel je maar wil! Het vlees wordt geleverd door broer Ronny die in de omliggende weiden en in het Zwin zijn runderen buiten laat grazen. Het tafelen zelf is ook al heel bijzonder want de open keuken lijkt op een authentieke beenhouwerij. In dit decor doet Marnix wat de gaucho’s vroeger deden in Brazilië: vlees grillen, maar ook vis en groenten op grote spiesen, én komt er mee rond in de zaal om aan tafel de sappige grillades van de spiesen af te snijden. Een rondje slowcooken meet de green egg kan ook. Genieten dus….

Ramskapellestraat 34
8301 Ramskapelle
tel.: 050-66.90.18
website: www.deterp.be
mail: info@deterp.be

open van donderdag tot en met zondag van 18.00 tot 22.00 uur – groepen vanaf 20 personen steeds welkom – terras achteraan voor aperitief of afzakkertje – gratis parking vlakbij –

1 reactie

Christophe van der Sluis
Geschreven op 2020-01-19 09:56:31
Ik ben er, vanuit Gent, reeds een keer gaan eten en het was de moeite waard. Door Christine en Marnix wordt je vriendelijk ontvangen in hun gezellig, sfeervol restaurant. Lekkere aperitief met hapjes en nadien kwaliteitvolle producten op het bord. Het is dus echt de moeite om hiervoor even tot in Ramskapelle te rijden.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.