Home > Veiligheid voor fietsers op de brug over de E403 in Oostkampse Bergenstraat wordt beter

Veiligheid voor fietsers op de brug over de E403 in Oostkampse Bergenstraat wordt beter

Geschreven op 7 april 2020 om 13:30 door Mario De Wilde

Veel fietsers, waaronder de schoolgaande jeugd, gebruiken de Bergenstraat om naar Torhout te fietsen. Om hun veiligheid te verhogen, zal de Vlaamse Landmaatschappij samen met de gemeente en AWV een fietspad aanleggen op de brug over de E403. Deze werken starten vermoedelijk in juni 2020.

Fietspad op brug over E403
Het brugdek en de taluds van de brughelling zullen aangepast worden.
Op het brugdek wordt de onderhoudsstrook tussen de leuning en de rijbaan aan weerszijden verbreed om dienst te doen als fietspad.
De taluds van de brughelling worden steiler gemaakt en verstevigd zodat er ruimte ontstaat voor de aanleg van een fietspad aan weerszijde van de rijweg.

Startdatum van de werken
Het is nu voorzien om de werken te starten begin juni 2020
Communicatie naar de buurt
Als alle info gekend is, zoals de hinder door de werken voor autoverkeer en fietsverkeer, zal de buurt per brief geïnformeerd worden. Een onderdeel van het landinrichtingsproject Groenhove-Vrijgeweid. In de tweede helft van april start aannemer Norré-Behaegel in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij met een reeks terreinwerken in Oostkamp, Torhout, Wingene en Zedelgem. Alle geplande werken maken deel uit van het landinrichtingsproject Groenhove-Vrijgeweid. Via dit project investeren de Vlaamse overheid en de gemeenten in het landelijke veldgebied tussen Torhout, Zedelgem, Wingene en Oostkamp. Concreet wordt er gezorgd voor betere fiets- en wandelverbindingen (zoals het fietspad op brug Bergenstraat) en veilige kruispunten; krijgt water uit de beken meer ruimte om overstromingen tegen te gaan, en wordt op een aantal plaatsen voor een groenere omgeving gezorgd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.